luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăS-a încheiat săptămâna „Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai...
Array

S-a încheiat săptămâna „Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun” la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București a încheiat vineri, 22 aprilie, săptămâna dedicată programului „Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun”, ediția 2016. Unitățile muzeului au găzduit activități la care au participat peste 1300 de copii, însoțiți de profesori și părinți.  Numărul participanților a fost cu 400 mai ridicat decât cel înregistrat la ediția 2015 a programului. Buna desfășurare a evenimentului a fost făcută posibilă de sprijinul  entuziast venit din partea voluntarilor.

La Palatul Suțu, sediul central al Muzeului Municipiului București, au avot loc, în fiecare zi, tururi ghidate pentru grupurile înscrise de elevi. Tururile au fost concepute pentru diferite categorii de vârstă și au provocat elevii să gândească „altfel” și să-și folosească cunoștințele acumulate la școală, într-o manieră interdisciplinară. Schimbul de cunoștințe și bune practici între cadrele didactice, părinți, voluntari, angajații tineri ai muzeului și angajații cu experiență a reprezentat un câștig important prilejuit de tururile ghidate.

Muzeul „Theodor Aman”, Muzeul  „George Severeanu”, Casa Memorială CI și CC Nottara și Muzeul „Frederic  Storck și Cecilia Cuțescu Storck”, subunități ale Muzeului Municipiului București, au găzduit activități interactive, de desen și joc, menite să stimuleze creativitatea și abilitățile practice ale elevilor, concentrându-se în special pe cei din învățământul primar și preșcolar. Angajații Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu” au oferit elevilor prezentări captivante de astronomie și ocazia de a privi cerul prin telescop, din curtea Casei Filipescu Cesianu.

010 - Scoala altfel la Severeanu - Cristian Oeffner Oprea

O activitate cu totul specială a fost atelierul de reciclat hârtie, oferit de către „Papelier”. Copiii au învățat o metoda practică de reciclare, au descoperit cum se realizau tipăriturile în urmă cu câteva secole și s-au bucurat să confecționeze felicitări pentru sărbătorile pascale. Nici muzica nu a lipsit din programul Muzeului Municipiulu București: liceenii au putut asista la recitaluri de muzică veche interpretată la chitară.

Toate activitățile organizate în cadrul programului „Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun” au fost desfășurate cu participarea echipelor de voluntari, de diferite vârste. Acesția au fost familiarizați cu practicile muzeale și cu activitățile Muzeului Municipiului București, aducând, în schimb, un plus de energie și entuziasm. Puteți citi mai multe despre experiența voluntarilor în următorul articol: http://www.madalinaiancu.ro/voluntar-la-palatul-sutu-pentru-scoala-altfel/

Echipa Muzeului Municipiului București se pregătește deja pentru următorul eveniment de educație non-formală, „Noaptea Muzeelor”, ce va avea loc pe data de 21 mai!

016 - Scoala altfel la Sutu - Papellier - Horia Iova

Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular