S-a încheiat cea de-a patra ediție a „Hai Acasă!”

0
89

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a organizat, în perioada 24 iunie – 15 iulie 2015, cea de-a patra ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!”. Evenimentul „Hai Acasă!”a presupus două componente complementare: una online, care a avut loc în intervalul 24 – 30 iunie şi 2 – 15 iulie pe platforma EventLink360, precum şi evenimentul central, offline. Acesta din urmă a avut loc în data de 1 iulie 2015 la Seneca Anticafe din Bucureşti, unde companiile participante au putut face cunoştinţă şi interacţiona cu candidaţii în mod direct.

În deschidere a luat cuvântul Dan Nechita, CEO și co-fondator al Fundației C.A.E.S.A.R (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români), care a reiterat importanţa valorificării potenţialului tinerilor înalt calificaţi de peste hotare şi a promovării României ca destinaţie de carieră.

Ediţia a patra a evenimentului de cariere „Hai Acasă!” a reunit, pe parcursul a trei săptămâni, peste 400 de studenţi şi absolvenţi cu studii în străinătate şi reprezentaţii a 10 companii de top din mediul privat: Accenture, Deloitte, Schaeffler România, JTI, Pfizer, A&D Pharma, Raiffeisen Bank, Stefanini,  Genpact şi Bosch Group România. Oferta companiilor a constat în 70 de internshipuri şi locuri de muncă, atât entry-level cât şi adresate tinerilor profesionişti, care au reunit în total peste 270 de aplicări din partea participanţilor.   

„Hai Acasă!” este un eveniment dedicat tinerilor cu experiență academică în străinătate, având drept scop crearea unei legături cu angajatorii interesați de această resursă umană pregătită la universități de prestigiu din întreaga lume. Acesta este parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servește la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de către Liga Studenților Românii din Străinătate, Guvernului României, și anume: „Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”.

Liga Studenților Români din Străinătate dorește să le mulțumească tuturor voluntarilor, partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a patra ediții a „Hai Acasă!”, iar cei interesați de acest proiect sau de strategia SMART Diaspora sunt invitați să acceseze forum-ul LSRS sau să trimită un mesaj la contact@lsrs.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.