Sâmbătă, 14 iunie, la Connect Hub, s-a desfășurat etapa finală: pitch-ul în fața investitorilor, a proiectului Business Cocktail Club, marca JADE România.

Pentru curioși și nu doar, vă reamintim că Business Cocktail Club este un program antreprenorial adresat tinerilor, care au o idee de business și doresc să găsească determinarea pentru a merge mai departe în această direcție, să găsească informațiile necesare pentru a reuși acest lucru, să intre în lumea antreprenoriatului, să valorifice conexiunile oferite de proiect și să aibă parte de un sfat relevant de la oameni specializați în domeniu.

Felicia Vâlceanu, Project Manager-ul Business Cocktail Club spune că „fiind lansat anul acesta, programul a ajutat deja la dezvoltarea profesională a 15 tineri antreprenori. Feedback-ul primit în urma demarării acestui proiect a fost unul pozitiv, iar echipa a încercat să răspundă cât mai bine nevoilor membrilor. Pe principiul lean start-up, această experiență va duce la dezvoltarea ulterioară a proiectului, astfel încât să ofere maxim de valoare pentru tinerii antreprenori și să îi ajute să aiba o evoluție semnificativă”.

Programul Business Cocktail Club a fost constituit din traininguri și workshop-uri complementare, astfel încât membrii săi să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare demarării unui business. Trainerii au fost persoane cu expertiză în domeniu, aducând un plus de valoare proiectului. Participanții au aflat tehnici pentru a-și mări productivitatea personală de la Dragoș Rouă, iar de la Iulian Olariu cum să-ți gestioneze mai eficient timpul. Pentru a înțelege mai bine cum să-şi construiască afacerea tinerii au participat la un workshop de validare a ideii de business cu Dragoș Nicolaescu, după care au trecut la Business Modelling cu Matei Dumitrescu. Pentru că aproape toate lucrurile se întamplă online, participanții au învațat cum să comunice corect despre afacerea lor online alături de Mircea Grecescu. Partenerii educaționali JADE Romania, Dynamic Learning, le-au oferit membrilor Clubului un training pe Finanțe pentu non-finanțiști cu Adrian Veselu, ca mai apoi să treacă printr-un workshop care să-i ajute să înțeleagă cum să își stabilească strategia de business. La finalul programului participanții au avut parte de un training despre modalități de finanțare europene cu Victoria Nacu.

Pe lângă traininguri și workshop-uri, fiecare membru a avut un mentor, menit să ajute la validarea ideii de afacere, oferind feedback și contribuind cu sfaturi, în urma experienței sale antreprenoriale. Au fost alături de primii absolvenți Business Cocktail Club Irina Arsene, Sergiu Neguț, Matei Dumitrescu, Bobby Voicu, Răzvan Tirboacă, Dragoș Rouă, Daniel Parpalea și Andrei Tudose.

Pasul final al programului a fost reprezentat de pitch-ul pe care membrii l-au susținut în fața investitorilor: Matei Dumitrescu, Dragoș Nicolaescu și Sergiu Neguț. Cu emoții mari, fiecare dintre aceștia a venit pregătit, sperând să reușească să treacă la pasul următor. Ideile au fost bune și chiar au reșit să intereseze unii din investitori, urmând să primească mai multe informații și să urmărească îndeaproape proiectul pentru a le oferi sprijinul financiar necesar.

Proiectele provin din domenii diferite, de la cel al sănătății (crearea unui centru anti-aging), până la zona artistică (crearea unei platforme online pentru artiști unde aceștia își pot vinde lucrările sau proiectul de educare muzicală a copiilor). Una dintre ideile interesante ce au fost prezentate a fost jocul Tetris Breaker, disponibil pe Android, pe care vă invităm să îl testați aici, lansat de Adi Tonea, care a reușit să își creeze un MVP în cadrul Business Cocktail Club.

Scopul proiectului îl reprezintă susținerea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor. Fiind primul an în care s-a realizat, pentru 2015, Business Cocktail Club își propune să ajute și mai mulți tineri și să le ofere acestora tot suportul pentru a se putea dezvolta ca antreprenori.

Nu uitați să urmariți Business Cocktail Club pe Facebook și pe site pentru că au planuri mărețe pentru voi!

DSC_6839