S-a dat start înscrierilor pentru Bursa Tânărului Cercetător 2016

0
107

La data de 3 mai au început înscrierile pentru Bursa Tânărului Cercetător de anul acesta. Elevii eligibili pentru înscrierea în acest proiect sunt absolvenții de liceu din promoțiile 2015 și 2016 care au rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade internaționale și globale de inovare, excepție făcând competițiile pentru care a fost plătită taxă de participare.

Scopul acestui proiect este de a crea mediul propice pentru dezvoltarea unei cariere științifice pentru tinerii din România. Totodată, competiția stimulează tinerii să își continue studiile universitare în țară și face mai ușoară trecerea de la liceu spre facultate, implicând absolventul de liceu într-un grup de cercetare performant dintr-o instituție de învățământ superior din România sau dintr-un laborator public de cercetare.bursa-tanarului-cercetator

Bursa are o durată de 24 de luni și este echivalată cu suma de 15.000 de euro. Bineînțeles că bursa poate fi prelungită cu o perioadă de maximum 18 luni, ținându-se cont de domeniul de interes și durata studiilor de licență.

Startul depunerii dosarelor pentru cererea de burse a fost dat pe 3 mai 2016 pe platforma online: www.uefiscdi-direct.ro și trebuie să conțină: scrisoarea de intenție a candidatului, adeverința de student și CV-ul coordonatorului. Decizia de aprobare a burselor îi aparține Președintelui Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, la recomandările Comisiei de acordare a burselor.inovations

Absolvenții de liceu promoția 2015 se pot înscrie până la data de 31 mai 2016, ora 16:00 iar rezultatele le vor afla în luna iunie 2016. Cât despre absolvenții de liceu promoția 2016, aceștia se pot înscrie începând cu luna iulie până la data de 31 august 2016, ora 16:00, iar pentru ei rezultatele se vor afișa în luna octombrie a acestui an.

Mult succes! 

Surse foto: româiniatv.net, www.ziarebotosani.ro, steconomiceuoradea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.