S-a dat start înscrierilor la ediţia a şaptea a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

0
125

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, au lansat înscrierile la Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”.

Competiţia se află anul acesta la a VII-a ediţie, preluând iniţiativa Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi dezvoltând-o apoi într-un parteneriat extins între Ministerul Educaţiei, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale.

Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din 3 etape competiţionale distincte (judeţeană sau de selecţie, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” pune faţă în faţă echipe de elevi pentru a dezbate teme diverse, cu scopul dezvoltării competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerilor pentru participarea activă la viaţa socială.

Pentru a participa la ediţia 2016, liceele se pot înscrie până la data de 15 martie 2016 prin depunerea, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, a formularului de aplicaţie disponibil atât pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice www.edu.ro, secţiunea „Învăţământ preuniversitar/Olimpiade şi concursuri”, precum şi pe site-ul competiţiei http://tineriidezbat.ro. Fiecare liceu poate înscrie o singură echipă formată din 3 elevi,

Etapele regionale se vor desfăşura în perioada 20-22 mai 2016, iar etapa naţională va avea loc la Zalău, în perioada 10-12 iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.