Ronnie O’Sullivan, de cinci ori campion mondial la snooker, va susţine două meciuri demonstrative în Bucureşti, în perioada 21-22 noiembrie, în compania lui Stuart Bingham, campionul mondial en-titre.

Este pentru prima oară când cei doi vin în România. Iniţial, cea de-a doua partidă era stabilită să se joace la Sala Polivalentă din Cluj, însă din cauza unor neînţelegeri organizatorice, ambele partide vor avea loc la Bucureşti, la Circul Globus, cu o audienţă de circa 2500 de persoane. Preţul biletelor pentru cele două gale de la Circul Globus variază între 97 de lei şi 1.512 lei, la VIP.

Organizatorul evenimentelor este Adrian Thiess, omul de afaceri care a organizat şi meciul amical dintre Dinamo şi Barcelona din 2012, de pe National Arena. Cele două gale vor fi televizate în direct de către posturile Eurosport şi Eurosport HD.

Ronnie O’Sullivan (39 ani) este unul dintre cei mai buni jucători de snooker din istoria acestui sport, câştigând campionatul mondial în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013. El deţine recordurile pentru cele mai multe break-uri maxime (13 la număr), cel mai rapid break maxim din istorie, realizat în doar cinci minute şi 20 de secunde. Una dintre poreclele marelui campion este Ronnie “The Rocket” O’Sullivan. El a câştigat în cariera sa, până acum, nu mai puţin de 8 milioane de lire sterline.

De cealaltă parte, Stuart Bigham nu este la fel de titrat ca adversarul său, însă este cu siguranţă unul dintre jucătorii de top al momentului. Cea mai bună dovadă este ultima lui mare performanţă din acest an, şi anume câştigarea titlului mondial, unde l-a învins în sferturile de finală chiar pe Ronnie O’Sullivan. În semifinale a trecut de Judd Trump, un jucător foarte talentat şi de perspectivă, iar în finală a câştigat împotriva lui Shaun Murphy, fost campion mondial în 2005.

Sursă poză: bbc.co.uk

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here