duminică, iulie 21, 2024
Recrutare IQool

Romeo si Julieta (2013)

Versiunea din 2013 a filmului Romeo și Julieta este o adaptare a tragediei romantice a lui William Shakespeare, care poartă același nume, fiind scrisă de Julian Fellowes și regizat de Carlo Carlei. Premiera filmului a avut loc la Hollywood, pe 24 septembrie 2013, urmând să apară în Anglia și Statele Unite ale Americii la data de 11 octombrie 2013.

Rolul Julietei este jucat de Hailee Steinfeld, în timp ce rolul lui Romeo este jucat de Douglas Booth. Una din vedetele serialului Gossip Girl, Ed Westwick, îl interpretează pe Tybalt, Kodi Smit-McPhee pe Benvolio, Christian Cooke, Mercutio, iar Paul Giamatti interpretează rolul Părintelui Lorezo.

Mulți dintre iubitorii filmului afirmă că cei doi sunt atât de frumoși împreună, încât li se par mai potriviți decât cuplul Leonardo Dicaprio și Claire Danes din Romeo + Juliet (1996).

romeo-juliet-hailee-steinfeld-douglas-booth-1

La fel ca în adaptarea lui Franco Zeffirelli la tragedia lui Shakespeare, acest film utilizează cadrul tradițional din Verona, în perioada Renașterii. Deosebirea este că filmul urmărește subiectul, dar nu utilizează dialogul tradițional al lui Shakespeare.

„Acesta va fi chiar acea poveste medievală de dragoste concepută de Shakespeare. Am fost de părere că era nevoie să o facem accesibilă generaţiei actuale. Visul meu este ca după vizionare să ai senzaţia că ai urmărit exact povestea scrisă şi imaginată de Shakespeare”, a declarat scenaristul filmului, Julian Fellowes.

Acest lucru a dus la o controversă în care mai mulți critici denunță publicitatea filmului ca fiind înșelătoare și că astfel se pierde din esența piesei. Dar cred că tocmai în asta constă farmecul filmului: aer proaspăt, actori noi și replici originale.

Trailer-ul filmului îl puteți vedea aici.

RELATED ARTICLES

Most Popular