Românii vor avea o nouă sărbătoare națională

o nouă sărbătoare națională

O nouă sărbătoare națională pentru români –

Ziua Unirii Basarabiei cu România 

 

Camera Deputaților, în ședința de marți, 14 martie, a decis că românii vor avea în calendar o nouă sărbătoare națională. Este vorba de ziua de 27 martie care marchează Unirea României cu Basarabia.

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei este totuna cu trădarea”, a afirmat inițiatorul proiectului, Eugen Tomac, lider PMP (Pardiul Mișcărea Populară).o nouă sărbătoare națională

Proiectul de lege a fost aprobat 260 de voturi ,,pentru”

Guvernul României, împreună cu autoritățile administrației publice locale și centrale, iau măsurile necesare pentru ca implementarea să fie cu succes. Ziua Unirii României cu Basarabia, care urmează a fi sărbătorită pe 27 martie, va putea fi marcată prin organizarea de evenimente și manifestări publice.

Sursă foto: The Hayfield School

Comentarii

comentarii

Articolul precedentCu Biblia la școală: „(M)ucenicul”, un film provocator despre religie și educație
Articolul urmatorGhid de supraviețuire la cămin
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde, visam să fiu balerină când eram mică și, în prezent, sunt o curajoasă și ambițioasă studentă în anul 3 la Facultatea de Drept a Universității din București. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. De aceea îmi doresc să ajung un jurist care să aducă un strop de speranță societății. În timpul liber, pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ