Romanian Fashion Philosophy AW17/18 a doua ediție, 21-24 martie 2017, Palatul Bragadiru București

0
155

După succesul primei ediții, Romanian Fashion Philosophy (RFP) revine între 21-24 martie 2017, la Palatul Bragadiru București, în formula internațională consacrată în toamna lui 2016. Romanian Fashion Philosophy, o nouă filozofie de modă, un concept dedicat promovării tinerilor designeri, un eveniment de top ce oferă ocazia celor mai talentați dintre absolvenții facultaților de design vestimentar să se afirme nu doar național, ci mai ales internațional, prin intermediul canalelor FashionChannel Italia și Fashioninsider, care vor transmite LIVE, în intreaga lume, cea de-a doua ediție a Romanian Fashion Philosophy.

Prima zi din ediția de toamna-iarna 2017-2018 va fi dedicată tinerilor designeri și concursului special organizat pentru ei – Romanian Fashion Design Talent Competition – și supervizat de membrii clusterului Romanian Textile Concept.

Studenți și absolvenți ai facultatilor de modă din București, Cluj, Oradea sau Iași, dar și ai unor organisme private din Capitală – Institutul de Moda Salomeia Truta și Atelierele ILBAH – își vor prezenta cele mai noi colecții și vor intra în competiție, lucrările lor urmând a fi analizate de un juriu format din critici de modă și de personalități ale modei românești și internaționale. Președintele Romanian Textile Concept, doamna Sara Wechster, alături de directorul departamentului de Modă din cadrul UNArte, Unda Popp, de fondatorul FashionChannel Italia, Marzio Nocera, și de fondatorul Fashioninsider.com și totodată președinte de onoare al RFP, Marcellous Jones, va face parte din juriul acestei competiții și va alege cei mai talentați designeri. Aceștia vor primii premii însemnate din partea Romanian Fashion Philosophy și a partenerilor.

Colaborarea cu clusterul Romanian Textile Concept vine în mod firesc din dorința de susținere reciprocă dintre patronii din industria textilă și absolvenții facultăților de design. Romanian Textile Concept va aduce la ediția din martie și mărci românești de tradiție precum Brainconf, Secuiana sau Târnava.

TheFashionInsider.com Magazine, recunoscuta publicație internatională de modă, prin vocea lui Marcellous Jones, critic de modă și Președinte de Onoare al RFP, a menționat Romanian Fashion Philosophy drept unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de modă: ”Romanian Fashion Philosophy va deveni în cel mai scurt  timp unul dintre cele mai impresionante evenimente de modă din Europa. Credeți-mă, are un potențial enorm!”.

Universitatea Națională de Arte va prezenta pe toată perioada evenimentului și o expoziție cu tema experimentală realizată de studenții anului I la moda-design vestimentar din cadrul UNArte Bucuresti sub coordonarea lectorului doctor Oana Roșca.

Peste 40 de designeri din intreaga lume își vor prezentare colecțiile, printre care: Mirela Diaconu, Gina Cas, Alexandra Calafeteanu, Mineli, Răzvan Valceanu, Catch Michelle și designeri de top din SUA, Italia, Portugalia, Spania, Rusia, Moldova, Arabia Saudită, Turcia. Vedeta incontestabilă a evenimentului va fi Agatha Ruiz de la Prada, una dintre cele mai bune creatoare de modă din lume, creațiile sale fiind expuse la Muzeul de Artă Modernă din Paris, dar și în alte locuri similare din Japonia, India și America Latină.

Deschiderea Romanian Fashion Philosophy va fi facută de o colecție realizată de studenții de la UNArte, colecție coordonată de Venera Arapu, iar ultima prezentare din cadrul evenimentului va avea loc vineri, 24 Martie, de la ora 22.00, și va aparține reputatei creatoare de moda Agatha Ruiz de la Prada.

Agenția Națională de Presă (AGERPRES) va expune la Romanian Fashion Philosophy AW17/18 mai multe fotografii care conduc spre o călătorie în timp, prin istoria modei din România. Prezentă de-a lungul timpului, prin jurnaliștii și fotografii ei, la toate marile evenimente din istoria contemporană a țării noastre, AGERPRES deține o vastă arhivă de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 până astăzi. Fotografii agenției au surprins numeroase defilări de moda și colecții vestimentare, începând cu anii 1930. Aceste fotografii vor putea fi admirate, la Palatul Bragadiru, pe toată perioada desfăsurării Romanian Fashion Philosophy.

Cea de-a doua ediție Romanian Fashion Philosophy va fi transmisă în întreaga lume, în direct, de partenerii internaționali Fashion Channel si Fashioninsider Magazine.

Mai multe detalii in timp real pe www.facebook.com/RomanianFashionPhilosophy.

Mai multe informații, programul în detaliu al evenimentului și ultimele noutăți vor fi disponibile pe www.FashionPhilosophy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.