România va întâlni Cehia la Cluj în sferturile Fed Cup

România va juca la sfârşitul săptămânii împotriva Cehiei în sferturile de finală ale Fed Cup. Meciurile vor avea loc pe 6 şi 7 februarie 2016, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Învingătoarea din această dispută va înfrunta în semifinale Elveţia sau Germania.

România a reuşit calificarea între primele opt echipe din lume după ce a învins anul trecut, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2, victoria în urma căreia a intrat în Grupa Mondială. Deşi cea mai bună jucătoare a noastră, Simona Halep, a lipsit atunci, româncele noastre au trecut peste o echipă a Canadei din componeţa căreia făcea parte şi Eugenie Bouchard.

România a mai atins de cinci ori faza sferturilor de finală în această competiţie, ultima oară în 1981, perioadă în care Virginia Ruzici era lidera echipei.

Deşi întâlnirea dintre România şi Cehia are o importanţă extrem de mare pentru tenisul şi sportul românesc, televiziunea publică nu va transmite meciurile. Singura televiziune care va transmite în direct partidele de la Cluj este Dolce Sport.

Echipa României este alcătuită din: Simona Halep (nr. 3 WTA), Monica Niculescu (nr. 37 WTA), Andreea Mitu (nr. 104 WTA) și Raluca Olaru. Din nefericire, Irina Begu și Alexandra Dulgheru nu vor putea juca la Fed Cup, din cauza unor probleme medicale. Nici Simona Halep nu a fost sigură de participare, acuzând probleme medicale după Australian Open şi o posibilă intervenţie chirurgicală.

Cehia le va avea în componență pe Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA).

Având în vedere calculele hârtiei, Cehia este mare favorită la calificarea în semifinalele Fed Cup, însă două victorii ale Simonei Halep, care este cea mai bine clasată jucătoare dintre toate cele care vor fi prezente, ne-ar creşte considerabil şansele la o calificare istorică în semifinalele Fed Cup.

Sursă foto: citynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here