luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleRomânia în topul țărilor participante la o oră de programare

România în topul țărilor participante la o oră de programare

România este în topul mondial al țărilor participante la evenimentul Hour of Code (Ora de Programare), după Statele Unite, Canada și Italia, fiind a doua țară din Europa ca număr de evenimente organizate.

Românii au ales sa încerce o oră de programare în perioada 5-11 Decembrie 2016, demonstrând încă o dată interesul crescut pentru tehnologie și programare, mai ales în rândul elevilor și tinerilor. Platforma ro.code.org a fost accesată în doar o săptămână de peste 1.500.000 de utilizatori unici.

Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul desfășurat anul acesta între 5 și 11 decembrie, este cel mai mare eveniment educațional din istorie care iși propune să apropie elevii de tehnologie și să le ofere șansa de a-și descoperi pasiunea pentru una dintre cele mai căutate și apreciate aptitudini la nivel internațional – programarea. În cadrul unui eveniment de o oră, fiecare român a putut învăța bazele programării cu ajutorul resurselor puse la dispoziție în mod gratuit pe site-ul ro.code.org.

“Sunt un „tânăr” de 70 de ani și mă încearcă nostalgia tinereții. Pe timpul tinereții mele nu existau nici măcar cuburile colorate și singurele activități ludice se rezumau la bețele confecționate din nuielele de salcie sau alun. Acum că am calculator și minime noțiuni de navigare pe net, parcă mă încearcă o nostalgie și ceva mă împinge mai departe. De aceea v-aș întreba dacă nu cumva este prea târziu de a face față unui curs de programare pe calculator. Timp am, concediul meu anual este de 365 de zile și odată la 4 ani am o zi bonus. Credeți că pot face față unui curs de 7-14 ani?” – Acesta este unul dintre sutele de mesaje speciale pe care le-au primit coordonatorii evenimentului.

Este cel de-al treilea an în care Hour of Code are loc în România, iar numărul evenimentelor înregistrate a crescut constant. În 2016, aproape 1.900 de evenimente Hour of Code au fost  organizate în toate colțurile țării – de la grădinițe până la universități, asociații, companii, biblioteci sau centre de educație incluzivă.

Vă mulțumim! Pentru noi este un eveniment deosebit: este pentru prima dată când elevii cu cerințe educaționale speciale de la școala noastră participă la “Hour of Code”. Copiii sunt foarte mândri și motivați”, a declarat Teodora Popescu, profesor organizator.

Hour of Code Romania este rezultatul efortului comun prin care companiile, organizațiile, instituțiile, profesorii, elevii, susținătorii și ambasadorii care au înțeles această nevoie a secolului 21 s-au implicat activ în promovarea și organizarea unei ore de programare pentru românii care pot astfel să își descopere o pasiune pentru tehnologie.

“Mai mult decât numarul mare de participanți, a fost extraordinar să vedem bucuria elevilor din toate colțurile țării. Credem că valoarea mare a proiectului este dată de participarea copiilor din medii defavorizate sau din zone ale țării ce în mod normal nu au o expunere către tehnologie sau evenimente precum Hour of Code.”, a declarat Alin Chiriac, Founder & CEO Adfaber.

Dorim să mulțumim sponsorilor Google, Bitdefender, Visma, Metro Systems, UPC, Strategad, partenerilor media: Radio21, Wall-Street, DIGI 24, dar și artiștilor, bloggerilor și vloggerilor: Liviu Teodorescu, Raluka, Adda, Florin Ristei, Smiley, Călin Goia, Pe Românește, Mikey Hash, Zmenta și toți cei care s-au implicat în efortul de comunicare și coordonare al evenimentului național.

#RomâniaProgramează în continuare, tutorialele fiind disponibile pe tot parcursul anului viitor.

Link galerie foto 2016: https://goo.gl/gYiVap
Materiale video: https://goo.gl/6yRTYA

Facebook: facebook.com/HourofCodeRo

Website eveniment: ro.code.org

Declarații paricipanți:

După succesul de anul trecut cu elevii cei mari, cu Hour of Code, anul acesta m-am hotărât să aduc toţi elevii din Şcoala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanţa. Am început cu clasele I până la a VIII-a, şi au foarte încântaţi, în special cei de la clasele primare. Vor să participe în fiecare an la acest eveniment. Vă mulţumim pentru crearea acestei oportunităţi de a învăţa mai uşor bazele programării, care este accesibilă tuturor”, Vîntu MihaelaInformatician Şcoala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanţa

“Locuiesc în Comuna Radovanu, judetul Calarași, dar învăț în orașul Oltenița, județul Călărași și sunt în clasa a 7-a. Am învățat să editez în Sony Vegas și Adobe Premiere Pro, în Photoshop, știu elementele de bază în programare în VB.NET 2010, știu să programez aplicații de Android folosind Mit App Inventor și știu să programez o placă de dezvoltare Arduino. Pentru câteva lucruri făcute de mine, puteți să intrați pe canalul meu de Youtube”, elev .

“Elevii clasei pregătitoare – Steluțe C, de la Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, au participat cu interes la proiectul Hour of Code. Copiii, deși mici, au fost foarte încântați de faptul că au avut posibilitatea de a veni cu tabletele la școală și de a învăța, în perechi, ceva nou”, Prof. Daniela Orășanu

“Chiar dacă săptămâna 5-11 decembrie a trecut, vom continua și această săptămână. Elevii mei sunt încântați!”, Munteanu Madalina, profesor informatică

“Elevii au fost încântați. Am reușit să-i molipsim și pe ceilalți de la celelalte clase și astfel aproape toată școala a participat”, Marga Blejan

Ana Lazar
Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

Most Popular