România s-a calificat în finala Eurovision Song Contest 2017

România s-a calificat în finala Eurovision Song Contest 2017

România a intrat în a doua semifinală a Eurovisionului pe poziția 5, în prima parte a semifinalei.  Celelalte țări prezente au fost: Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

„Intrăm în semifinală cu încredere în șansele noastre. Avem o piesă bună şi un show puternic, pentru care am primit feedback foarte bun din partea fanilor şi a jurnaliştilor” – au declarant cei doi înaintea semifinalei, Ilinca Băcilă și Alex Florea.

Prin urmare, reprezentanții României la cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision s-au calificat în finala de la Kiev, sâmbătă, 13 mai. Melodia „Yodel It!” s-a numărat printre cele 10 melodii selectate pentru marea finală.

Celelalte nouă ţări care s-au calificat în finală, joi, au fost: Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda şi Austria. Ţările finaliste au fost anunţate în ordine aleatorie.

Finaliștii au fost aleși de către fani și publicul  de specialitate din cele 18 țări repartizate. Votul publicului, cât și a specialiștilor a contat în proporție de 50%.  Spectatorii, exceptându-i pe români, au putut vota melodia „Yodel It!” de până la 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului.

Eurovizion este o competiție muzicală anuală, la care participă țările care dețin statutul  de membru activ în cadrul European Broadcasting Union . Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Sloganul finalei Eurovision Song Contest 2017 este „Celebrate diversity”. Noi suntem alături de România, sâmbătă, 13 mai în finală, susținându-i pe Ilinca și Alex.

sursă foto: facebook.com

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here