România programează – Hour of Code 2016!

0
191

Hour of Code (Ora de Programare) este cel mai mare eveniment de educație din istorie care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să isi descopere pasiunea pentru tehnologie sau sa invetele bazele programarii intr-un eveniment de ora.

Timp de 7 zile, între 5 și 11 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor, sau individual – și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și offline, în cadrul unor activități de grup.

În fiecare an peste 400.000 de români s-au înscris și au participat la eveniment

într-o săptămână.

Anul acesta, atât instituțiile școlare cât și companiile, se pot alătura evenimentului Hour of Code. Trebuie doar să vă înregistrați evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro, sa alegeți o oră în perioada 5-11 decembrie și să vă bucurați de ceea ce puteți crea cu ajutorul tehnologiei! Mai mult decât atât, puteți organiza evenimente pentru copiii din medii defavorizare sau pentru angajații companiei dvs.!


ADFABER va invită la solidaritate pentru educația

copiilor români

Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu pentru că nu sunt expuși la acest tip de activități. Pentru mulți informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++.

Dorim să le arătăm că astăzi, mediul digital și tehnologia înseamnă mult mai mult, înseamnă marketing, PR, big data analytics, graphic design, programare pentru medii precum: web, mobile, desktop, embedded, robotica sau networking iar lista e mult, mult mai lungă.

  • Alin Chiriac, Founder & CEO, ADFABER.org

Invităm companiile să participe și să susțină acest proiect de responsabilitate socială!

Ajutați-ne să ducem proiectul în toate școlile și liceele din România, să dăm șansa tuturor copiilor să își descopere această pasiune, să îi expunem la această oportunitate reprezentată de domeniul IT.

Companiile se pot alătura efortului de promovare a proiectului Hour of Code prin simpla direcționare 20% din impozitul pe profit catre ADFABER.

Aceasta sumă va ajuta elevi din toată România să se apropie de tehnologie!

Despre code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv asupra vietii oamenilor. Educația este unul dintre cele mai importante domenii in care ne implicam, alături de sănătate și mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.