România luptă cu Olanda pentru un loc în semifinale la EURO 2018

0
173
Campiontul European de Handbal

România întâlnește Olanda, vicecampioana europeană, la Campionatul European de Handbal Feminin 2018 din Franța. După ce au trecut cu brio de Norvegia (campioana europeană) și Germania, tricolorele speră să își consolideze primul loc în grupă printr-un nou succes. Meciul va avea loc pe 9 decembrie, la ora 19:00, în sala Palais des Sports Jean-Weille din Nancy.

Confruntare dificilă pentru România

Tricolorele sunt favorite, însă meciul nu se anunță ușor. În acest moment, România este pe locul fruntaș al Grupei Principale II, la egalitate de puncte cu Olanda, ocupanta locului secund. Ambele selecționate au avut un start perfect în grupă și au fost de neînvins în ultimele 8 meciuri disputate. România va avea moralul ridicat deoarece s-a impus împotriva unor adversare mai puternice. Olandezele au obținut cu greu victoriile cu Spania și Ungaria, în timp ce româncele au defilat împotriva Germaniei și Norvegiei. Totuși, nu putem uita că naționala antrenată de Halle Thomsen a obținut argintul la Campionatul European de Handbal din 2016 și la Campionatul Mondial din 2015.

Echipa României înainte de meciul cu Olanda

Va fi greu. Olanda are un joc asemănător cu cel al Norvegiei. Va trebui să facem din nou un supermeci. E complicat, pentru că fetele au tras mult. Sper că motivația și mintea să fie mai puternice decât oboseala fizică”, a spus spaniolul Ambros Martin, antrenorul României.

Numărul 13 poate aduce primul aur la CE

Este a 13-a ediție a Campionatului European de Handbal organizat de EHF și au trecut 13 ani de când România a luat argintul la Campionatul Mondial din 2005. Tricolorele sunt pe primul loc în grupă și au învins la 8 goluri diferență campioana europeană. Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria CE, iar portarul I.Dumanska este cel mai eficient din competiție. Toate aceste statistici dau șanse mari României la câștigarea medaliei de aur. Ar reprezenta o realizare majoră pentru sportul românesc în anul centenarului.

Primele 2 echipe din fiecare grupă principală se califică în semifinale. Prin urmare, ne putem aștepta la un meci tensionat, cu ambele echipe alergând după victorie.

Întâlnirea va putea fi urmărită duminică, pe TVR 1 și TVR HD la ora 19:00.

 

Sursă foto: https://www.facebook.com/cristinaneaguofficial