România nu are încă tupeu de mondiale

0
127
România nu are încă tupeu de mondiale

Victorie importantă pentru Polonia care își întărește renumele de favorită a grupei, ocupând locul 1, în timp de echipa României  este aruncată pe locul 4. 

Deși statisticile arată relativ bine, România încă nu reușește să își organizeze și stăpânească tactica de joc. O posesie a balonului aproximativ egală între cele două echipe nu face decât să arate că tricolorii sunt total depășiți, căci ocaziile lor de gol (6) au fost aproape dublate de polonezii care au avut 11 ocazii, 3 reușite și alte 7 șuturi pe poartă.

Jucătorii români sunt subiectul unei critici continue, fiind acuzați de stângăcie în lumina faptului că i-au dominat pe polonezi în ceea ce privește pasele reușite cu un procent de 82-76%, însă nu au avut nici o finalitate și nici fluența polonezilor. Dominanța polonezilor este cu atât mai zguduitoare, cu cât se evaluează prestația jucătorilor români. Naționala a fost la pământ, cea mai mare notă primită de jucătorii noștri fiind 4, iar cel mai slab jucător a fost chiar căpitanul Dragoș Grigore, care a primit nota 2. Căpitanul și-a asumat înfrângerea și a felicitat echipa adversă, fiind confruntat cu criticile negative; sursele spun că însuși Adrian Mutu a declarat pentru Gazeta Sporturilor că echipa a “aratat mai prost decât la Euro” și l-a atacat direct pe selecționerul Christoph Daum pentru alegerile sale. Surprinzătoare este și evoluția lui Nicușor Stanciu, speranța naționalei și cel mai scump jucător al României care abia s-a văzut pe teren cu excepția câtorva pase.

Tricolorii au încercat să recupereze în repriza a doua, de unde observăm și tendința de echilibrare a statisticilor prezentate mai sus. Aceștia au adoptat un joc mai agresiv, mai bun decât în primele 45 de minute, dar care a permis erori defensive și a rezultat în primirea altor 2 goluri marcate de atacantul lui Bayern München și căpitanul naționalei Poloniei, legenda Robert Lewandowski, în minutele 83 și 90+1, după ce România mai primise un gol încă din minutul 11 de la Kamil Grosiki.

https://www.youtube.com/watch?v=1XK1wlf79Nk

Agresivitatea României și consecințele ei nu s-a remarcat doar pe teren, unde Dragoș Grigore a făcut greșeala de a-l faulta pe Lewandowky în careu, fapt ce i-a costat pe tricolori cel de-al treilea gol înscris din penalty. Cel mai mediatizat aspect este însă agresivitatea suporterilor care au părut că vor să se asigure că dacă românii nu îi vor bate pe polonezi pe teren, atunci o vor face în tribune. Ei nu pot fi însă învinuiți sub nicio formă de înfrângerea suferită de România. S-a auzit de multe ori amenințarea opririi meciului, însă punctul maxim s-a atins atunci când o petardă l-a răpus pe căpitanul Poloniei. Partida nu s-a suspendat, însă, FRF va primi o amendă considerabilă de la FIFA și încă se discută posibilitatea ca următorul meci acasă cu Danemarca să se dispute fără public. 

Rapid nu Moare

Indiferent de circumstanțele în care se vor juca următoarele etape, România nu își mai permite asemenea greșeli tactice dacă își dorește șansa de a participa din nou în ultimii 20 de ani la Campionatul Mondial.

Sursă foto: facebook.com/fz.rapid , flashscore.com

Articol realizat de Anca Andreea Pavel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.