România neîmblânzită sau cum îți îmblânzești sufletul uitându-te la un documentar

0
429
românia neîmblânzită

„Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt.” Și trebuie iubite așa cum le-am găsit, cu toate că iubirea nu e împărtășită la fel. Să păstrezi și să iubești nucleul central și, atunci când te depărtezi de el, să nu-l uiți.

„România neîmblânzită” îți arată o iubire de țară uitată de cei mai mulți dintre noi. O Românie neașteptată și neștiută, descoperită în fiecare milimetru.

Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Peştera Urşilor, Munţii Apuseni, Viscri, Râul Mureș, Dunărea, Porţile de Fier sau Parcul Naţional Cheile Beusniţa, prind viață ilustrate în documentarul „România neîmblânzită.”

Un documentar de 90 de minute, construit în jurul celor patru anotimpuri și care ilustrează România nedescoperită, dar care îți arată fantasticul la orice colț. Fauna și flora sunt filmate cu minuțiozitate, încât, pe toată durata documentarului ești conectat la frumoasa poveste a propriei țări.

„România neîmblânzită” are darul de a-ți îmblânzi sufletul. Minunile pe care le vezi nu fac altceva decât să te ajute să faci parte din poveste, iar conexiunea se transformă în emoție pură. De la flora din Deltă, până la fauna surprinsă în minunații Carpați, totul e în așa fel construit încât să uiți de tine și să fii din aceeași poveste.

„Sper ca cei care vor vedea „România neîmblânzită” să fie plăcut impresionaţi să descopere o partea a ţării lor despre care poate nici nu ştiau că există şi ca acest film să îi motiveze să petreacă mai mult timp în natură, să se bucure mai mult de ea“, a declarat regizorul filmului, Tom Barton.

Documentarul scoate la iveală peisaje de care nu aveai habar, fiind un bun prilej să faci cunoștință cu ele.

Filmul documentar „România neîmblânzită” este nucleul unui proiect amplu și inedit de responsabilitate socială inițiat de Auchan Retail România. Filmul este finanțat de Auchan România și de ONG-ul de mediu TENT – The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence.

Victor Rebengiuc este cel naratorul care dă glas filmului, vocea lui îmbinându-se cu peisajele calme și vii ale României. „România neîmblânzită” a fost filmată pe parcursul unui an întreg, iar pelicula va fi proiectată peste hotare, în cadrul festivalelor de film din Statele Unite ale Americii, cât și din Marea Britanie.

„Nu mai vrem să fim niște străini în sânul propriei noastre geografii!” Doar să ne bucurăm de o Românie frumoasă, pe care, până acum, n-am descoperit-o.

 sursă info & foto: romanianeimblanzita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.