România exclusă de la Eurovision 2016

0
602

Pentru cei care așteptau cu nerăbdare să-i vadă evoluția lui Ovidiu Anton la Eurovision 2016, acest lucru nu va mai fi posibil. Aceast fapt este rezultatul unei datorii de 16,5 milioane de euro ale Televiziunii Române către European Broadcasting Union. 

Deși taxa de participare la Eurovision în valoare de 120.000 de euro a fost plătită încă din luna martie, datoriile foarte mari nu vor mai permite României să participe la competiția de anul acesta. Pe lângă imposibilitatea televiziunii de a mai transmite Eurovision, televiziunea publică nu va mai transmite nici Olimpiada de Gimnastică și Campionatul European de Sport. Astfel că, în ciuda talentelor pe care România le deține, acestea vor sta o tură în acest an.1

„Bineînțeles că românii vor fi dezamăgiți! Pun pariu că de anul viitor nu va mai fi Eurovision România.” a afirmat Mihai Trăistariu, participant la preselecțiile de anul acesta pentru Eurovision România. Totodată, Horia Moculescu și-a arătat lipsa de mirare spunând: „S-a ajuns undeva unde toată România știa că se va ajunge!”.

Vezi și: TVR riscă să nu transmită EURO 2016 și Olimpiada din cauza datoriilor de 14,5 milioane euro

Pe lăngă toate inconvenientele create de această situație, România și-a pătat și mai mult imaginea în fața celorlalte țări europene, fiind primul an în care este exclusă de la Eurovision. Mai mult, organizatorii Eurovision România vor avea de explicat această situație fără precedent. În plus, toți artiștii care au investit pentru prestațiile lor din acest an, împreună cu  Ovidiu Anton, ar trebui despăgubiți tot de cei care au manageriat concursul.

Chiar dacă Ovidiu nu va mai participa la competiția Eurovision de la Stockholm, încă îi putem admira prestația de la preselecțiile din țară. Să sperăm că anul viitor vom putea reveni pe scena Eurovision.

 

Surse foto: www.srf.ch, www.escromania.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.