România debutează în Campionatul European de Baschet la Cluj

0
44
Campionatul European de Baschet

Astăzi, pe 1 septembrie, de la ora 20:30, echipa națională de baschet masculin a României debutează la Campionatul European de Baschet la Cluj-Napoca, împotriva reprezentativei Cehiei.

Într-o grupă formată din România, Cehia, Spania, Ungaria, Croația și Muntenegru, tricolorii sunt cotați cu șanse destul de mici de calificare mai departe, în ciuda faptului că 4 din cele 6 echipe vor avansa în faza următoare.

Grupa de la Campionatul European de Baschet se va desfășura în totalitate la Cluj-Napoca, toate echipele participantele ajungând în România și au luat un prim-contact cu Sala Polivalenta, unde se vor desfășura toate partidele.

Astfel, vedete ale baschetului european și mondial, prezente în NBA, au ajuns în orașul ardelean. Printre aceștia îi enumerăm pe cei ai Spaniei: Pau Gasol (San Antonio Spurs), Jose Manuel Calderon (New York Knicks), Nikola Mirotic (Chicago Bulls) şi Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves). Din reprezentativa Croației îi avem pe  Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers), Dario Saric (Philadelphia 76ers) şi Dragan Bender (Phoenix Suns). De la Muntenegru pe Nikola Vucevic de la Orlando Magic, iar de la cehi pe Tomas Satoransky de la Washington Wizards.  România și Ungaria nu au în lot niciun baschetbalist din cel mai puternic campionat de baschet din lume.

Meciurile naționalei noastre la Campionatul European de Baschet vor fi următoarele:

România vs Cehia – vineri (01.09), ora 20.30
România vs Croația – sâmbătă (02.09), ora 20.30
România vs Spania – luni (04.09), ora 20.30
România vs Ungaria – marți (05.09), ora 20.30
România vs Muntenegru – joi (07.09), ora 20.45

Celelalte gazde ale turneului sunt Finlanda, Turcia și  Israel.

Sursa foto: Transilvania Reporter

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.