Romania_ContinuamFoto1_LuminitaPopescu

Oameni de afaceri, antreprenori, dar și unii dintre cei mai de seamă oameni de cultură români au fost invitați marți, 27 mai, să vorbească în fața a circa 200 de invitați despre importanța valorilor social-culturale, în cadrul evenimentului „România Continuăm! Clădim Succesul pe baze solide, eveniment dedicat reușitei în afaceri sau în carieră.

Printre speakerii invitați s-au numărat antreprenorii : Mihai Marcu, Felix Tătaru, Ionuț Țața, Marius Bostan, Adrian Bîzgan, Eugen Voicu, Valentin Miron, Felix Pătrășcanu, Dan Călugăreanu și Mugurel Stan.

Acestora li s-au alăturat doi dintre cei mai reprezentanți intelectuali de renume, printre care academicianul Solomon Marcus și profesorul universitar Vladimir Tismăneanu, cât și managerii Sonia Năsase și Nicolae Moldovan.

Subiectele abordate au fost diverse și, după cum era de așteptat, dintre cele mai interesante. Astfel participanții au avut ocazia să afle despre perspectivele unor oameni de succes, dar mai ales despre drumul parcurs până la afirmarea, dacă nu definitivă atunci vehementă, în diferite domenii. Ideea centrală a fost aceea că în spatele reușitei se află o serie de valori de natură deontologică, iar în contextul social actual, în pofida vitezei de evoluție a tehnologiilor, aceste calități sunt inalienabile și imprescriptibile în vederea reușitei antreprenorială sau de carieră.

De asemenea s-a analizat și contextul economic actual, iar vorbitorii au oferit exemple concrete, din experiențele personale pentru a ilustra rolul decisiv al valorilor morale, mărturie stând chiar cuvintele lui Solomon Marcus: „La nivelul unui manager, valoare fără cultură nu este posibil. Trăim într-o societate de mare confuzie a valorilor, unde multă lume ajunge la succes fără valoare și multe valori nu ajung să aibă succes. Acesta este un aspect tragic al existenței actuale, că școala eșuează în a livra oameni de cultură. Și noi plătim  acest  tribute.”

Evenimentul a fost organizat de FNTM (Fundația Națională a Tinerilor Manageri).

Surse fotografii: http://www.economiczoom.ro/