România, ar putea fi exclusă din programul Erasmus din cauza nerespectării statului de drept

0
108

Comisia Europeană ia în calcul mai multe sancțiuni pentru țările care încalcă principiile statului de drept, printre care limitarea sau chiar interzicerea accesului studenților din aceste state la programele Erasmus, România fiind printre cei vizați, scrie G4Media.

Comisia va decide varianta finală a sancţiunilor până pe 2 mai, când va prezenta propunerea pentru bugetul UE pentru următorii şapte ani. România este una dintre ţările vizate de eventualele sancţiuni, alături de Ungaria şi Polonia, dezvăluie G4Media.ro, citând surse diplomatice europene.

Programul Erasmus este una dintre cele mai de succes iniţiative ale Uniunii Europene. În toate variantele sale, programul a dus la vizite de studiu făcute de peste 3 milioane de studenţi europeni în alte ţări.

Reamintim că Executivul european discută mai multe opţiuni prin care să introducă un mecanism de sancţionare a statelor membre care încalcă statul de drept şi independenţa justiţiei. Mecanismul va trebui aprobat apoi în alte formate ale UE înainte de a intra în vigoare.

Crearea acestui mecanism este supervizată de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

G4Media.ro a scris în urmă cu o lună că Executivul comunitar ia în calcul să propună pe 2 mai 2018 un mecanism prin care statele membre care încalcă statul de drept și independența Justiţiei să fie pedepsite prin pierderea fondurilor europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.