Români la New York - Un vis american îndeplinit

Români la New York, acesta este numele canalului de YouTube înființat de Oana și Adrian, un cuplu care în urmă cu șapte ani s-a mutat la New York în urmă câștigării uneia dintre cele 50.000 de loterii oferite prin programul Loteria Vizelor.

La începutul acestei aventuri americane erau doar doi tineri căsătoriți care și au dorit o altfel de viață, erau curioși, îndrăzneți, și dornici de noi aventuri. Mai apoi, la scurt timp după mutarea lor Statele Unite ale Americii, a venit pe lume, la New York, băiețelul lor, AJ (Alexander James). Așa a luat naștere canalul Români la New York, în formulă de trei și cu multe lucruri de povestit și arătat românilor de pretutindeni și nu numai.

Îi urmăresc pe YouTube de foarte mult timp, astfel am fost părtașă la tot felul de lucruri minunate pe care ei le-au împărtășit cu noi, lucruri precum modul acestora de a se stabiliza financiar, cum au ajuns să își deschidă propria lor afacere de servicii pentru animalele de companie, dar și experiențele pe care ei le dobândesc zi de zi în acest mare oraș. Au împărtășit de-a lungul timpului cu noi momente amuzante, momente de familie precum nașterea celui de al doilea băiețel al lor, Aiden, nu cu foarte mult timp în urmă și multe altele ce ne-au făcut să ne simțim ca fiind membrii ai marii familii de „ Români la New York”.

Români la New York, o aventură în familie

Pentru a vă face și vouă cunoștință cu ei, Oana ne-a  răspuns la câteva întrebări, despre cum este să fii român la New York și despre visul lor american.

Români la New York- Un vis american îndeplinit

 • Cum a început povestea voastră americană, mai exact ce va făcut să luați decizia de a vă muta în „ Țara tuturor posibilităților”?

Eu, Oana, am visat din totdeauna să locuiesc în SUA, și atunci când am câștigat Loteria Vizelor, în 2012, deveni realitate și am ales să locuim New York City.

 • Care este primul lucru la care v-ați gândit atunci când ați pășit pe teren american pentru prima oară? Sau mai bine spus ce ați simțit în acel moment?

Conjunctura a făcut să fie o furtună puternică în NYC când am ajuns noi și ne-a împiedicat să aterizam la timp. Ce am simțit de fapt ,când am ajuns, a fost ușurare că am ajuns in sfârșit la destinație după un zbor mult prea lung.  Abia a doua zi am simțit din plin emoția de a fi pe pământ american, am ieșit să vizităm orașul și ne-am simțit copleșiți de fericire. Nu ne venit să credem am văzut visul împlinit.

 • Ați avut acel AMERICAN DREAM? Dacă da, care este și în ce măsură s-a îndeplinit?

Din punctul nostru de vedere, visul nostru american îl trăim chiar acum. Acest vis s-a îndeplinit treptat, mai întâi ne-am dorit mult să ajungem să trăim aici, apoi ne-am dorit o stabilitate financiară (propriul nostru business), să avem copii americani. Ne simțim împliniți.

Români la New York- Un vis american îndeplinit

 • Cum a fost procesul stabilizării voastre financiare, în New York, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume? V-a fost greu până ați reușit să vă deschideți afacerea voastră sau până să aveți job-uri stabile?

Pentru noi lucrurile s-au mișcat foarte repede. Eu, Oana, m-am angajat după doar două săptămâni, la o cofetărie (bakery). Adrian s-a angajat la o mică afacere ce oferea servicii pentru îngrijirea animalelor de companie. Așa ne-a venit idea de a deschide și joi un business cu același profil. La doar trei  luni după ce am sosit, am deschis și noi o afacere cu același profil.

 • Cât de greu și costisitor este să aveți o familie cu doi copii, în SUA? Făcând o comparație cu România, credeți că viața voastră de familie ar fi fost aceeași, dacă ați fi rămas în țară?

Traiul in NYC este destul de costisitor pentru o familie cu copii. Pentru o familie cu 2 copii, în general, cei mai mulți bani se cheltuie pe chirie, daycare și activități extrașcolare. Din fericire, în cazul nostru, am putut renunța la daycare si am reușit să mă ocup eu de creșterea și educația lui AJ. În ciuda acestor cheltuieli, viața noastră nu ar fi fost mai bună sau mai ușoară dacă rămâneam în Romania.

 • Ce sfaturi ați da voi, cuiva care dorește să facă această schimbare radicală, mai exact să se mute din România, în SUA? Ce fel de atuuri ar trebui să aibă cineva care vrea să facă acest pas?

Sfatul nostru pentru cei ce își doresc sa emigreze în SUA, este sa fie pregătiți fizic și emoțional, pentru multă muncă și multe sacrificii. De asemenea, considerăm că este foarte important ca cei ce vin aici să facă tot posibilul să se adapteze sistemului american și mentalității oamenilor de aici, care sunt complet diferite de cele din Europa.

 • Plănuiți sa explorați mai mult SUA, sau să vă mutați în alt stat?

Plănuim de ceva timp să vizităm cât mai multe state din SUA. Am traversat de două ori America de pe o coastă pe cealaltă și ne-a plăcut foarte mult experiența, așadar, vrem să o repetăm curând. De când avem al  doilea copil, ne dorim sa ne mutam din NYC, ne dorim un oraș mai potrivit pentru creșterea copiilor, dar Covid-19 ne-a pus planurile pe hold.

 • Cum v-a venit ideea să faceți vlog?

Ideea de a face canal de vlogging ne-a venit acum 2 ani de zile. Ne-am gândit că poate experiența noastră împărtășită prin vlog ar putea ajuta pe cineva.

 • Ce vă face pe voi unici, în marea de oameni care sunt acum creatori de conținut pe YouTube?

Din feedback-ul primit de la abonați , înțelegem că  prin calitatea video, stilul de filmare precum și sinceritatea cu care ne prezentăm viața, precum și naturalețea limbajului și comportamentului nostru, ne deosebește de celelalte canale de Youtube.

 • Cum ați descrie voi, comunitatea susținătorilor „Români la New York”?

Dorind să ne cunoaștem mai bine comunitatea, am cerut abonaților noștri să ne trimită un scurt video în care să vorbească despre ei. În urma videoclipurilor primite ne-am dat seama că avem o comunitate foarte diversă, cu un spectru mare de vârstă (14-65 ani), oameni din diverse domenii de activitate și clase sociale. Și nu în ultimul rând, ne-am bucurat să constatăm că abonații noștri ne urmăresc din toate colțurile lumii.

 • Aveți un mesaj pentru cititorii IQool care vă urmăresc, dar și pentru cei care acum vă descoperă și doresc să se aboneze la canalul vostru de YouTube?

Pentru cititorii IQool și nu numai, mesajul pe care vrem să-l transmitem este: Dream big and never give up! Pe cei interesați să ne cunoască mai bine, îi invităm pe canalul Români la New York, să vizioneze câteva videoclipuri și dacă le place ceea ce văd, se pot alătura comunității noastre apăsând butonul „Abonează”.

Vă mulțumim, Kiss & hugs😘

Români la New York este un canal unic și captivant, plin de zâmbete și  voie bună. Oana și Adrian, alături de cei doi copii ai lor au multe lucruri faine de povestit și te țin constant atent la videoclipurile lor, prin calitatea foarte înaltă a videoclipurilor dar mai ales, prin carisma și naturalețea cu care se expun în fața publicului.