Educația pe înțelesul tuturor la conferința RIUF YouForum, organizată pe 1-2 octombrie

0
71

Educația pe înțelesul tuturor la conferința RIUF YouForum, organizată pe 1-2 octombrie

Pe 1 si 2 octombrie, la Sala Palatului din București, cei interesaţi să găsească un program de studiu în România sau în străinătate se pot întâlni cu reprezentanții a peste 90 de universități din 12 țări și pot afla mai multe despre ce opțiuni de carieră au, discutând cu oamenii din echipele unora dintre cele mai apreciate branduri din România. Toate acestea dacă vor participa la RIUF YouForum, eveniment organizat în cadrul RIUF – The Romanian International University Fair.

15

RIUF YouForum- eveniment unic în România

Pe lângă gama variată de universități prezente la RIUF, vizitatorii pot participa și la prima conferință dedicată dezvoltării personale și orientării în carieră a tinerilor de liceu și a studenților.  Printr-o structură dinamică, care conține ateliere practice, sesiuni de discuții și peste 25 de prezentări ale programelor de studii oferite de universitățile și instituțiile educaționale prezente la RIUF, conferința RIUF YouForum a fost creată pentru a oferi suport celor care încă nu și-au găsit vocația sau care încă nu știu ce program de studiu să aleagă.

Eveniment unic în România, RIUF YouForum le va oferi ocazia celor prezenți să discute cu peste 45 de invitați din țară și din străinătate printre care și: Sebastian Olar (Former Creative Director UNTOLD), Vlad Craioveanu (IMPACT HUB), Ligia Deca (Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare), Iulian Vacarean (Femei pe Mătăsari), Andrei Stamatian (Prim Vicepreședinte CEC Bank) și Marta Popescu (fotograf).

img_0461

Ateliere practice, sesiuni de discuţii cu oamenii din echipele celor mai cunoscute branduri și universități din România și din străinatate

Trasând o paralela între teorie și practică, conferința își propune să abordeze teme care pun accent pe dezvoltarea personală și profesională, pe oportunitățile de carieră, dar și pe mecanismele prin care elevii și studenții își pot forma o rețea socială puternică.

În cadrul panelurilor de discuții, invitații RIUF YouForum urmăresc să inspire și să ajute tinerii prezenți prin intermediul propriilor experiențe, abordând teme precum „Cum să alegi facultatea care ți se potrivește?”, „Voluntariatul: rețeta de succes din studenție”, „Business de la 0 sau cum să fii propriul tău angajat”, „Învață să schimbi lumea”, „Alungă plictiseala: think outside the box” și „Learning versus doing: lupta dintre teorie și practică”.

În ceea ce privește partea practică a conferinței RIUF YouForum, atelierele propuse introduc tinerii în domenii precum medicina, IT&C, artă, business sau antreprenoriat, urmărind interacțiunea acestora cu specialiști din domeniu și experimentarea laturii profesionale de care sunt interesați. „How art you today?”, „Învață să vinzi folosind cele mai potrivite cuvinte”, „Cum să îți construiești un CV creativ?”, „ABC-ul medicii. Ce înseamnă să fii medic cu adevărat?”, „De la 0 la 1. Cum decolezi?” și „Turismul pe înțelesul tuturor” sunt atelierele practice din cadrul RIUF Youforum, care urmăresc să ofere participanților o experiență unică prin intermediul căreia aceștia pot afla dacă se identifică sau nu cu domeniul lor de interes.

În plus conferința cuprinde și peste 25 de prezentări ale universităților și instituțiilor educaționale prezente la RIUF-The Romanian International University Fair, printre care și: Studying Criminology and Criminal Psychology, Studying Computing, Engineering and Science in the UK, Study Hospitality Management in Switzerland, Studying at Radboud University.

Cei interesați pot afla mai multe informații pe www.riuf.ro. Înregistrarea pe site le permite acestora accesul pe toată durata târgului din 1-2 octombrie, inclusiv la conferința RIUF YouForum, iar după eveniment vor primi o ofertă personalizată de studii în funcție de țările și domeniile acestora de interes.

Iar cei care nu pot ajunge la RIUF București, pe 1-2 octombrie, la Sala Palatului, mai au o șansă să participe pe 4 octombrie la RIUF Iasi sau pe 6 octombrie la ediția RIUF din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.