luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipRituri și povești de toamnă la Fundația Calea Victoriei

Rituri și povești de toamnă la Fundația Calea Victoriei

Te invităm la Fundația Calea Victoriei sâmbătă, 31 octombrie, între 15:00-17:00, la evenimentele gratuite tematice, petrecute în Popa Soare 40.

Vino la o seară de Halloween diferită și vei afla care este originea obiceiurilor străvechi din această noapte magică și care erau practicile și ritualurile prin care vechii celți atrăgeau abundența în lunile de recoltă și belșug. Am pregătit povești de spus la lumina misterioasă a lumânărilor, despre spirite, credințe și vrăjitoare din alte vremuri.

Toți cei care ne vor vizita în seara de Halloween vor primi din partea noastră, a gazdelor, un voucher valoric de 50 de lei ce reprezintă un avans pentru următoarele cursuri ale Fundației Calea Victoriei.

Program:

15:00 – 16:00

Mario Barangea, specialist în istoria ideilor și religiilor, va povesti despre cum a apărut de fapt această celebră sărbătoare. Plecând de la riturile celtice pâna la sărbătoarea catolică a tuturor sfinților, Halloween este o sărbătoare a bogăției recoltelor și a bunei dispoziții.

Eduard Bucescu, lector în domeniul dezvoltării personale, va vorbi despre asocierea dintre toamnă și abundență, prosperitate. Toamna este cel mai propice sezon pentru a ne inventaria acumulările din timpul anului și a valorifica „bogățiile” ascunse din viața noastră.

Valentina Bălașa Ario, creator de imagine, și Teodora Vărzaru, artist plastic, vor realiza un DEMO cu tema „Machiajul Gotic”. Vei găsi inspirație pentru machiajul potrivit pentru seara de Halloween, pentru a crea o apariție spectaculoasă și misterioasă.

16:00 – 17:00

Ștefania Gubavu, psiholog, va dezvălui rolul terapeutic al poveștilor și imaginea controversată a vrăjitoarelor, care sperie dar și fascinează. Am putea să privim vrăjitoarea ca figură interioară a psihicului nostru și să explorăm rostul ei în creșterea noastră interioară.

Cristian Vechiu, cercetator în domeniul studiilor religioase, ne va introduce în lumea vrăjilor și a ritualurilor din noaptea de Halloween. Vom vorbi despre simbolul nopții, despre lumea morților și despre așa-zisele vrăji făcute în miez de noapte cu ocazia acestei sărbători.

Anita Sterea, istoric, ne va povesti cu mult umor și relaxare cum, pornind de la poveștile legate de celebrul Vlad Țepes, s-a ajuns la legenda contelui Dracula și a vampirilor misterioși, fermecători dar înfricoșători din filmele americane.

Dacă dorești să participi la unul din evenimentele noastre de Halloween te rugăm să trimiți un mail la contact@victoriei.ro cu numele tău și evenimentul ales. Participarea este posibilă în limita locurilor disponibile.

Ligia Stroe
Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil. Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

Most Popular