marți, mai 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipRitualuri dubioase de inmormantare

Ritualuri dubioase de inmormantare

Pentru că-mi place să fiu omulețul macabru de pe aici, am căutat din nou chestii care să nu vă lase să dormiți liniștiți. Așa că luați cele mai dubioase ritualuri de înmormântare pe care (nu) vi le puteți imagina.

1360229246202

Endocanibalismul

Pentru unele culturi, onorarea mortului înseamnă să-l mănânci. Endocanibalismul ar trebui să stabilească o oarecare legătură înte cei vii și cei decedați. Mai mult decât atât, era o metodă de purificare și de exprimare a fricii de moarte și a urmărilor acesteia. Din fericire nu se mai practică.

Celestial Burials

Dacă nu ești un fan al endocanibalismului, poți hrăni animalele sălbatice cu trupurile în descompunere. Budiștii tibetani practicau disecția cadavrului, ciopârțindu-l în cât mai multe bucăți pentru a hrăni păsările. Numite și „Sky Burials”, ritualurile de acest gen erau văzute ca un ultim gest de compasiune al decedatului, față de restul viețuitoarelor.

Amputarea degetelor

În Noua Guinee, mutilarea era păstrată pentru rudele decedatului, care erau nevoite să își taie singure degetele de la mâini. Ritualul era obligatoriu chiar și pentru copii și era menit să satisfacă și să alunge spiritele, în timp ce durerea fizică era expresia suferinței. Pentru amputare, degetele erau legate cu o sfoară și tăiate cu un topor. Rămășițele erau fie uscate și arse, fie păstrate.

Suspended Burials

Despre civilizația Bo nu se cunosc prea multe lucruri, însă aceștia au lăsat în urmă 160 de sicrie suspendate la aproximativ 100 de metri, deasupra unei prăpastii. Astăzi, localnicii chinezi îi menționează sub numele de „Sons of the Cliffs” și „Subjugators of the Sky”. Motivul din spatele acestui obicei de înmormântare a rămas, însă, nedescoperit.

hanging-coffins4

Sati

Un ritual de înmormântare din India cerea văduvelor să ardă odată cu soțul lor, sub pretextul unui act voluntar. Nu se știe exact de ce a fost inventat acest obicei, însă se spune că dorea împiedicarea uciderii soților bogați de către nevestele căsătorite din interes. Practica era folosită și de greci, goți și sciți.

Înmormântarea vikingilor

Ori de câte ori murea o căpetenie, fetele aflate în sclavie aveau de suferit. Una dintre ele era nevoită să îl urmeze în viața de apoi, după ce era intoxicată, violată, strangulată și într-un final înjunghiată. Corpurile celor doi erau apoi incendiate și trimise pe mare, pentru ca fata să-și servească „maestrul” pe lumea cealaltă.

Famadihana

Pentru oamenii din Madagascar nu exista odihnă nici măcar după moarte. Aceștia își dezgropau rudele și le înfășurau în haine noi, pentru ca apoi să danseze cu leșurile în jurul mormintelor. Pe muzică live.

Sursă foto: all-that-is-interesting.com, zombiefriedtees.com

 

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular