RIP Paint – aplicația care alunga plictiseala, devine legendă

0
150

RIP Paint – aplicația care alunga plictiseala, devine legendă. Aplicația Paint, veche de peste 30 de ani, ne spune adio în 2017. Dacă în urmă cu ceva timp, când internetul nu era așa înfloritor, Paint-ul îți alunga plictiseala. Între timp, ajungem să spunem, R.I.P Paint. Microsoft a inclus aplicația Paint pe lista programelor care vor dispărea cât de curând. Cea mai nouă versiune Windows, numită Autumn Cretors Update, va avea multe funcționalități noi, dar odată cu asta și dispariția Paint-ului.

Încă din anul 1985, aplicația Paint a făcut parte din sistemul de operare Windows și este cunoscut pentru încercările artistice, unde toată lumea își scotea la iveală creativitatea.

Cine îi va lua locul?

Succesorul acestuia va fi Paint 3D, care se arată a fi un program cu totul nou, având alte funcționalități. Va permite utilizatorilor să genereze desene 3D.

RIP Paint

Celebrul program Paint va putea fi instalat ca aplicație opțională din Microsoft Store. Cu toate că Paint-ul și-a pierdut din popularitate, cu toții îl știam oricând la îndemână, iar anunțul că acesta va dispărea, a stârnit furori pe internet.R.I.P Paint – aplicația care alunga plictiseala, devine legendă

Aplicația apare în lista cu programe care nu se mai află în dezvoltare și care ar putea fi eliminate din versiunile viitoare de către Windows. Pe lângă aplicația Paint și altele își vor lua adio în perioada următoare. Este vorba de Outlook Express, Reading sau Reading List.

Paint a fost prezentat pentru prima dată în 1985, sub versiunea 1.0. Cu toate că a fost un program destul de îndrăgit, a fost limitat la formatele BMP și PCX până în 1998.

„Paint-ul a fost cel mai mare lucru care s-a întâmplat vreodată” sau „Fără aplicațiile Outlook Exprees sau Reading, pot trai, dar fară Paint nu-mi imaginez viața” – au fost unele reacții la postările despre dispariția Paint-ului.

Nu a fost făcut un anunț oficial din partea celor de la Microsoft, dar cu toate astea, speranța că Paint-ul va rămâne printre noi, e destul de mică.

surse foto: bbc.com, start-up.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.