RIOmânia: calificare în stil mare

Naţionala României de handbal feminin a defilat în al doilea meci disputat în cadrul turneului de calificare la Jocurile Olimpice. Datorită şi victoriei naţionalei Muntenegrului în fata Danamercei, România este prezentă la Jocurile Olimpice de vara aceasta. Victima a fost ieri naţionala Uruguayului, echipă de care fetele noastre au trecut cu scorul de 36-19. De menţionat este faptul că echipa României a fost una experimentală, cu jucătoare care au evoluat mai puţin.

Denisa Dedu, portarul nostru, a reuşit două goluri din poartă în poartă, iar jucătoarea meciului a fost desemnată Florina Chintoan. România îşi măreşte astfel delegaţia care va fi prezentă la Rio de Janeiro cu aceste admirable jucătoare şi avem toate şansele să sperăm la medalia de aur.

poza

România a trecut fără probleme ȋn meciul precedent de puternica echipă a Danemarcei cu un confortabil scor de 32-25, stârnind furia presei daneze care le-a sugerat conaţionalelor lor să se lase de acest sport. Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Eliza Buceschi cu 11 goluri, urmată de către Oana Manea cu 7 goluri.

Mergem aşadar la Rio de Janeiro mult mai încrezători în şansele noastre la medalii. Naţională României este una dintre cele mai puternice echipe naţionale din lume, dovedindu-şi forţa la ultimele turnee la care a participat. Handbalul este poate sportul care ne reprezintă cel mai bine în lume, iar rezultate excelente din ultimul timp se datorează în primul rând antrenorului nostru Thomas Ryde, antrenor care a schimbat faţa echipei naţionale.

Nu pot să nu îmi aduc aminte de performanţele echipei noastre de acum ceva ani când stăteam cu sufletul la gură în faţa televizorului, când parcă apărăm şi eu odată cu Luminiţa Huţupan şi parcă dădeam goluri cu braţul de fier al interului Carmen Anamariei. Am şi acum în minte vocea lui Radu Naum care îmi dădea mereu impresia că suntem „furaţi” şi că există un complot mondial ȋmpotriva noastră.

2

Acum, cu o echipă formată în jurul celei mai bune jucătoare din lume (Cristina Neagu), am mare încredere că în anii viitori vom reuşi un titlu de campiona olimpică, mondială sau europeană. Trebuie să ne bucurăm cât mai mult de aceste performanţe pentru că au devenit din ce în ce mai rare. Închei cu declaraţia Mikăi Brădeanu care a spus referitor la meciul cu Danemarca, citez: „Am simţit ȋn ochii lor teamǎ, fricǎ. S-a vǎzut ca le tremura mingea ȋn mânǎ. România e acum o altfel de echipǎ.”

Surse info: gsp.ro, frh.ro

Surse foto: gsp.ro, sport.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here