Rio 2016: Mergea și Tecău, eroi naționali!

Florin Mergea și Horia Tecău au reușit o performanță incredibilă la Olimpiada de la Rio, cei doi câștigând medalia de argint în cadrul problei de dublu la tenis de câmp.

Rio 2016: Mergea și Tecău, eroi naționali! Medalie de argint

Chiar dacă obiectivul lor de a aduce acasă medalia de aur nu s-a concretizat, argintul obținut valorează cât o medalie de aur pentru inimile românilor. Este pentru prima oară când vreun jucător român câștigă mai mult de un meci la Olimpiadă. Mergea și Tecău au câștigat nu mai puțin de 4 meciuri: 6-3 6-2 cu argentinienii Delbonis și Duran în turul I, 6-3 7-6(9) cu mexicanii Gonzalez și Reyes-Varela în turul II, 6-4 5-7 6-2 cu brazilienii Melo și Soares în sferturile de finală în fața unui public extrem de ostil și 6-3 7-5 cu americanii Jack Sock și Johnson în semifinale.

Rio 2016: Mergea și Tecău, eroi naționali! Medalie de argint

Adversarii din finală au fost nimeni alții decât spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez, care s-au impus cu 6-2 3-6 6-4.

Doi buni prieteni, Nadal și Lopez au adus prima medalie de aur pentru Spania în cadrul acestei probe olimpice. A fost meci pe muchie de cuțit, cu foarte multe puncte spectaculoase și răsturnări de situație. Românii au condus în setul de decisiv cu 4-3 și break, însă de acolo spaniolii au întors rezultatul incredibil și au câștigat decisivul cu 6-4. Dacă Nadal nu făcea parte din echipa Spaniei, probabil acum ne puteam mândri cu medalia de aur. Spaniolul a fost însă mai determinat ca niciodată să obțină această medalie de aur și a a alergat după fiecare minge ca în vremurile bune, forțându-i astfel prin defensiva sa uluitoare de fiecare dată pe Mergea și Tecău să mai lovească o minge în plus.

Ca de obicei, Tecău a fost mai precis la serviciu și la voleu, jucând la siguranță, în timp ce Mergea a fost responsabilul jocului agresiv și loviturilor decisive în momentele cheie ale meciului. Din nefericire, acesta și-a pierdut serviciul la 4-3 în decisiv, iar mai apoi la 5-4 pentru spanioli a ratat 2 smash-uri la 40-40 după ce românii salvaseră 2 mingi de meci la 15-40. Era victorie pentru spanioli și nimic nu mai putea da timpul înapoi pentru noi.

Nadal și Lopez câștigă Olimpiada de la Rio 2016
Rafael Nadal and Marc Lopez of Spain celebrează victoria din finala Olimipică împotriva lui Florin Mergea și Horia Tecău..

Sursă foto: ziare.com, reuters.com, cristi-raraitu.blogspot.com, superbet1x2.xyz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here