Mihai Borcescu și Raul Gârleanu sunt fondatorii primului atelier de restaurare, proiectare și realizare de biciclete din Timișoara și, totodată, inventatorii bicicletei „chopper”Ceea ce a pornit de la o simplă pasiune legată de biciclete este astăzi un atelier a cărui hală găzduiește un spațiu de lucru, unul de prezentare și unul de socializare.

10644660_469488969857530_3541823441369248143_n

Deși prima bicicletă pe care au construit-o a fost realizată pentru uz personal, proiectul lor a avut mult succes în rândul prietenilor și chiar al necunoscuților. Pentru că era evident că la momentul respectiv bicicliștii din România nu se bucurau de posibilitatea de a-și crea o bicicletă personalizată, Mihai și Raul au decis să dea naștere atelierului de biciclete STUDIO TeMe.

10929196_526367154169711_8472524035913824371_n

Transformarea bicicletelor vechi, dragi posesorilor, în vehicule cochete cu un nou aspect, este ideea de bază în acest proiect. Cei doi au pregătire în domeniul arhitecturii, lucru care i-a ajutat sa trateze într-un mod special ceea ce ar putea fi frumos și elegant atunci când este vorba despre cel mai eficient mod de deplasare personală.

sursa foto: bicicleteme.ro

sursa foto: bicicleteme.ro

Secretul succesului lor constă în faptul că nu folosesc piese standard, ceea ce face ca produsul final să fie rezultatul dorințelor și posibilităților clienților. Cele mai apreciate piese sunt, în general, cele unicat sau manufacturate, precum apărătorile din lemn sau cureaua de transmisie folosită în locul lanțului. Un lucru e cert: bicicleta ruginită și prăfuită se transformă, sub mâinile magice ale arhitecților, într-un obiect cochet și plin de tinerețe.

sursa foto: bicicleteme.ro

 

Cei doi arhitecți de biciclete sunt de părere că o bicicletă veche și recondiționată are mult mai multă personalitate decât una nou-nouță. Dacă nu îi crezi pe cuvânt, poți da o fugă până la Timișoara, să le vizitezi atelierul sau poți arunca un ochi pe site-ul lor oficial http://bicicleteme.ro/

 

sursa foto: bicicleteme.ro

Sursă poze: arhiva personală, bicicleteme.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here