concursdepovestiri

Revista de Povestiri caută cele mai bune povestiri pentru a le publica în ultimul său număr, în aprilie 2014. Perioada de desfășurare a concursului este între 10 ianuarie – 10 martie 2014.

Premiile pentru cele mai bune povestiri sunt un loc la atelierul de scriere creativă „Rev de Pov”, coordonat de Florin Iaru și Marius Chivu, în valoare de 800 de lei (pentru acest premiu intră în competiție doar scrierile trimise până la data de 10 februarie 2014) și un loc la întâlnirile din intervalul 30 martie – 25 mai 2014 ale proiectului Fanatic la Creative Writing Sundays. De asemenea, autorii ale căror povestiri au fost selectate pentru publicarea în revistă vor primi câte două exemplare.

Povestirile pot fi de 2 feluri:

  • Întâmplări imaginare cu un personaj real celebru (Cleopatra, Ceaușescu, Lady Gaga, Platon, Stalin, Mata Hari, Fuego, etc – orice persoană de mare notorietate, român sau străin). Mare atenție:  nu alunecați în banc, textul trebuie să aibă valoare literară, să fie bine scris, original, să se folosească inteligent de imaginea pe care o au aceste persoane în mintea cititorilor. Vă sugerăm să vă documentați în legătură cu persoana aleasă, e o idee și ca textul vostru să fie chiar credibil/plauzibil. Dar, încă o dată, trebuie să funcționeze ca o povestire bună, nu să fie pur și simplu un fragment din viața cuiva. Bineînțeles, libertate totală apropo de în ce timp și spațiu plasați persoana celebră.
  • Întâmplări reale cu personaje imaginare. Am scris așa mai mult pentru simetrie. La categoria asta intră orice gen de povestire.

 

Intră în concurs doar texte scrise cu diacritice, format doc/docx, scrise cu Times New Roman 12, de maximum 6000 de caractere cu spații/80 de rânduri (dacă aveți mult dialog), care nu au mai fost publicate în altă parte (pe hârtie sau online).

Participanții își vor trimite povestirile pe adresa de mail: simina@revistadepovestiri.ro.

Pentru mai multe detalii legate de concurs, accesați http://www.revistadepovestiri.ro/concursdepovestiri/.