Anul trecut, pe 6 Ianuarie 2012 postam un articol pe blogul meu despre anul pe care urma să îl parcurg, punctând nu ceea ce vreau să îmi aducă 2012, ci ceea ce vreau eu să îi ofer lui.
Trebuie să vă mărturisesc că am încercat să realizez tot ceea ce era pe mica mea listă. În mare parte am reuşit. Voi posta şi anul acesta un articol asemănător despre ceea ce vreau să îi dăruiesc anului 2013.
E o modalitate foarte bună să îţi cunoşti limitele şi calităţile.
Iată articolul postat anul trecut! Sper să vă placă !
” În ciuda faptului că a trecut deja Revelionul şi că majoritatea ne-am pus dorinţe, ne-am promis anumite lucruri încă din aceea seară, eu am decis să o fac acum, la aproape o săptămână de la marele eveniment.
M-am gândit să pun problema altfel. Nu vreau să întreb ce aştept eu de la anul 2012 ci mai degrabă ce aşteaptă el de la mine. Având o adevărată faimă în rândul altor ani, 2012 este poate cel mai controversat şi comentat dintre toţi. Apocalipsă, schimbări majore, lumea se întoarce cu fundul în sus, etc.
Ei bine, însuşi natura apocaliptică a acestui an mă face să ridic ştacheta în ceea ce priveşte pretenţiile lui faţă de mine. În ciuda faptului că are tot 12 luni,tot 4 anotimpuri şi tot atâtea sărbători, pentru mine 2012 este diferit de toţi anii precedenţi.
Anul acesta fac 21 de ani. Ştiu, nu este o vârstă rotundă, probabil nu există nicio piesă pe care să o pun pe repeat în aceea zi, dar pentru mine este o vârstă extrem de importantă. Mai importantă decât 20 de ani, aş putea spune. Deja intru pe făgaşul unui adult.
Pe lângă schimbarea vârstei, anul acesta vine la pachet cu un cadou. Nu este vreo maşină, o casă ori vreun loc de muncă faşcinant, ci este vorba de prezenta unei fiinţe care mi-a schimbat radical viziunea asupra vieţii.
Anul acesta sunt cea mai mândră mătuşă din Univers. Nu cred că am vorbit până acum despre nepoata mea Maya. Asta nu pentru că nu mi-am dorit ci pentru că sunt atâtea lucruri de zis despre ea şi pentru că mereu mă emoţionez şi mă pierd.
Copilul ăsta a schimbat tot în mine. Atitudine, percepţie, gândire, absolut tot. Este cel mai magnific lucru pe care l-am văzut până acum, dar cel mai important este motivul pentru care anul ăsta fac totul cum trebuie. Mă simt îndatorată să îi fiu exemplu, chiar dacă ea nu realizează încă.
Ca să continui seria începută, voi spune că vreau să îi arăt acestui an că am crescut. Nu fizic, ci moral. Anul acesta m-am decis să spun tot ceea ce simt. Nu mă interpretaţi greşit, nu vorbesc de genul de adevăruri spuse grosolan. Nu. Anul acesta îmi asum fiecare sentiment pe care îl trăiesc şi voi avea grijă ca fiecare om din viaţa mea să ştie clar ce înseamnă pentru mine şi mai ales de ce. Anul acesta spun când plac, când displac, când contrazic, când aprob şi mai ales când iubesc.
Ştiu că sună clişeic, poate mulţi spun că vor face acelaşi lucru, dar eu chiar îmi doresc să nu îi fac promisiuni deşarte lui 2012. Cred că are încredere în mine şi nu mi-aş dori să îl dezamăgesc.
În 2012 vreau, de asemenea să încep să fac trecerea de la adolescent la adult. Chiar dacă şi în 2011 am muncit şi satisfacţia avută la cumpărarea cadourilor pentru cei dragi a fost nemărginită, anul acesta vreau mai mult.
Sunt tânără, am două mâini, două picioare, pot fi capabilă să câştig bani singură şi să le dau eu părinţilor mei o anumită sumă, nu invers.
Această ultima dorinţă am păstrat-o pentru final, nu pentru că este musai cea mai importantă ci pentru că a fost cea cu care m-am luptat cel mai tare in 2011.
Anul acesta iert şi zâmbesc mai mult. Un alt clişeu aţi putea spune, dar oricât de comun ar suna, sentimentul de a ierta şi de a vorbi cu un vechi prieten ori chiar cu o veche iubire este suprem. Să ierţi un om chiar şi după ani buni în care nu aţi vorbit şi să observi că încă eşti capabil să comunici cu acesta este extrem de frumos.
Anul aceasta vreau să fiu mai buna, în primul rând pentru mine. Dacă în fiecare seară când pun capul pe pernă voi avea conştiinţa împăcată şi nu voi regreta absolut nimic din ceea ce s-a petrecut în timpul zilei, voi fi cel mai fericit om !
P.S : Îţi multumesc 2011 pentru toate lucrurile frumoase pe care mi le-ai dăruit şi mai ales pentru lucrurile mai puţin frumoase, care m-au ajutat să cresc şi să evoluez !”
Redactor : Mădălina Ispas

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here