Retro Parada Primăverii 2015

0
767

Sâmbătă, 18 aprilie s-a desfăşurat evenimentul Retro Parada Primăverii în Bucureşti şi în alte 27 de oraşe din ţară, organizat de Retromobil Club România. În capitală, frumusețile pe patru roți au putut fi admirate între orele 10:00 şi 12:30, în parcul Herăstrău, la intrarea de la Pavilionul H.

DSC_0319

Asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice, Retromobil Club România, a fost înfiinţată în 1998 și a deschis sezonul din acest an pentru mașinile de epocă. Aşa cum am aflat de pe site-ul organizatorilor, din pricina faptului că România este unul dintre puţinele state europene care nu deţine un Muzeu al Automobilului, R.C.R. face oficiul de ,,muzeu pe roţi“ ori de câte ori organizează un eveniment.

DSC_0041

DSC_0065

În ciuda vremii, a vântului neprietenos, iubitorii de vehicule istorice au venit în număr mare. Curiozitatea oamenilor se citea din priviri: unii erau cu adevărat pasionaţi de automobile, cunoscători în domeniu probabil, alţii erau simplii spectatori. Un lucru este sigur, fie că erau cunoscători sau nu, toţi cei prezenţi puteau aprecia frumuseţea automobilelor expuse. Copiii erau cei mai entuziasmaţi, urcându-se în maşini şi alergând de jur împrejurul lor.

DSC_0111

Fotografi și nu numai, care făceau poze la tot pasul, reporteri care puneau întrebări proprietarilor vehiculelor și în fine, automobilele în sine, care prin culorile lor vibrante captau toată atenţia, au creat o atmosferă destul de agitată. Expoziția în aer liber de mașini de epocă a reprezentat atracția zilei, cu „vedete” din filme sau modele care spun povești. Mașini, care s-au aflat în posesia familiei Regale a România sau soților Ceaușescu, au defilat pe șoseaua Kiseleff.

 DSC_0154

De ce să mergi la un astfel de eveniment?

Un astfel de eveniment, de neratat pentru pasionați, merită interesul, chiar dacă nu ai nicio treabă cu domeniul. O experienţă interesantă, care te face să evadezi pentru câteva ore din realitatea Bucureștiului și să pătrunzi în altă epocă, te face să vezi lucrurile altfel și după ce revii cu picioarele pe pământ și părăsesți cadrul de poveste. Străzile îţi vor părea puţin mai monotone şi te vei întreba cum erau vremurile în care oamenii se plimbau cu acele autoturisme, cu regularitate, prin oraş.DSC_0216

Fotograf: Anca Arambaşa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.