Pe Lună va fi instalată o rețea mobilă 4G

0
58
rețea mobilă 4G

Va exista o rețea mobilă 4G pe Lună?

În ziua de astăzi, tehnologia evoluează mai mult decât rapid. Din acest motiv, nu este imposibil să anticipăm funcții și aplicații pentru telefonul mobil. Sau chiar invenții care promit să ne schimbe viața. Dacă ne gândim la sistemul 4G, care oferă internet mobil de mare viteză, vom constata că e extrem de util în activitățile noastre zilnice. Putem să ne uităm la filme și la videoclipuri pe YouTube fără întreruperi și fără ca imaginea să devină neclară. Calitatea este foarte bună, indiferent de ce vrem să facem cu telefonul.

Dar de ce să ne bucurăm de conexiune 4G doar pe Pământ? Cum ar fi să existe o rețea mobilă 4G pe Lună? Zis și făcut: această inițiativă va fi pusă în aplicare anul viitor. Așa că, în 2019 Luna va avea propria rețea mobilă 4G, alimentată de stâlpii Nokia de calitate spațială și de semnalul 4G al Vodafone Germania.

De ce se instalează o rețea mobilă 4G pe Lună?

Poate sună ciudat, însă scopul acestui proiect spațial este de a permite comunicarea între două vehicule de explorare lunară Audi, pentru a îmbunătăți eficiența explorării Lunii. Asta înseamnă, de asemenea, că primul video HD live de pe suprafața Lunii va fi difuzat către o audiență globală. Se pare că semnalele radio analogice utilizate în prezent nu sunt la fel de eficiente ca sistemul 4G. Acest fapt a dus la dorința creării rețelei.

Robert Böehme, IT-ist, fondator al PTS (Part-Time Scientists) și membru al bazei de explorare spațială din Berlin spune că trebuie să dezvoltăm infrastructuri dincolo de planeta noastră, dacă vrem ca umanitatea să progreseze și să descopere locuri noi. Viteza 4G este o soluție foarte bună, fiindcă economisește multă putere. „Cu cât mai puțină energie folosim pentru trimiterea de date, cu atât mai multă ne rămâne pentru știință” adaugă Böehme.

Misiunea va fi lansată în 2019 de la Cape Canaveral, pe o rachetă SpaceX Falcon 9 – stâlpii construiți de Nokia vor cântări „mai puțin decât o pungă de zahăr” pentru a menține greutatea încărcăturii în jos.

Specialiștii spun că o rețea mobilă 4G este un pas important în extinderea cunoștințelor spațiale. Îi cred pe cuvânt. Dar să mă creadă și ei pe cuvânt că la metrou nu există semnal 4G. Eu ating un maxim de 3G în timpul călătoriei și, într-adevăr, 4G în stații. Deci dacă 4G nu funcționează sub pământ, va funcționa perfect în spațiu, pe Lună?

surse info: alphr.com, vodafone.com, ptscientists.com.

surse foto: mashable.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.