Restaurantul Elisabeta își continuă stagiunea cu un concert inspirat din muzica Bucureștiului interbelic

0
62

Restaurantul Elisabeta își continuă stagiunea cu un nou concert, de data aceasta inspirat din muzica Bucureștiului interbelic, din curțile selecte ale vremurilor de atunci. În același timp, se pregătesc meniuri pe măsură, iar personalul  se straduiește să vă pregătească o seară deosebită, la nivelul istoriei și frumuseții saloanelor noastre.

Rona Hartner, cea supranumită „Tornada”de presa din Franța, țara sa de adopție, este, fără îndoială, o prezență plină de energie și talent. Intotdeauna i-a placut sa considere insa ca seva si-o trage din gena folclorului romanesc.

De la „Doina din Maramureș” culeasă de Maria Tănase (cu care Rona a fost admisă la Academia de Teatru din București) până la concerte alături de DJ celebri precum Click, Tagada, Chantel,pe plaja din Rio sau Ibiza, sufletul tradițional al muzicii românești, de la sat sau de la oraș, a fost nelipsit din repertoriul Ronei.

Prin el a luat naștere și spectacolul integral dedicat „Păsării Măiestre” la Centenar – NATURA, în regia lui Laurențiu Azimioara, jucat în 43 de reprezentații la Theatre du Gymnase din Paris și înregistrat de Mosaic Music. Un spectacol în care Rona interpreta 32 de personaje din cele mai cunoscute piese ale Mariei Tănase, alături de muzicieni virtuoși din Balcani, stabiliți în Paris. Un spectacol de muzică, dans, teatru, emoție.

Varianta prezentată în București pe 13 octombrie, la Restaurantul Elisabeta, alături de Taraful București, este una adaptată „Micului Paris”: nu vor lipsi piesele de rezistență din repertoriul folcloric sau lăutaresc omagiat cu această ocazie (Bate vântul frunzele, Cobzarul, Bun îi vinul ghiurghiuliu, Mărieși Mărioară, Cine iubește și lasă, Lung îi drumul Gorjului, Târgoviștea, Mă dusei să trec la Olt, Un țigan avea o casă, Ciuleandra, Ciocârlia…),și nici interpretarea teatrală dată pieselor de formația artistică a Ronei. Va fi și loc de interacțiune cu publicul venit să petreacă timp de 2 ore ca în vremurile în care Maria Tănase cânta și dansa printre noi…

Pentru informatii suplimentare: Natura – Rona Hartner&TarafulBucurești

Bilete disponibile:Click aici

Rez&info: 0727.703.703

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.