IMG_7532-2

Agățatul e ca și cum te-ai urca într-un copac. Uneori ține, alteori nu. Dacă ești prea greu ramura cedează. Așa și gluma, dacă te umfli prea mult în pene s-ar putea ca dintr-un păun să ajungi un guguștiuc speriat. E plăcut să auzi din când în când o replică frumoasă de agățat, atunci când simți că este sinceră și cu cele mai bune intenții. Dar atunci când unora le lipsește creativitatea cu desăvârșire, îți vine să pleci mâncând pământul. Cel mai rău caz e atunci când în încercarea ta de a evada cruciadei, ești oprită: ,,Oh, dar stai! Mai știu una.”

Zahărul e un ingredient care nu poate să-ți lipsească din casă sau mai bine zis din viață. Îl căutăm înnebuniți prin supermarketuri, că poate, poate, prindem și o ofertă. Așa și băieții au nevoie de cineva care să le mai îndulcească viața: ,,Părinții tăi sunt patiseri, că tu arăți dulce ca zahărul”. Nici pielea mea nu e atât de albă și nici nu strălucește, că doar nu sunt vampir. Dar decât să te ia cu genul de complimente care se lasă cu probleme medicale: ,,Nu te mai uita la mine că mă ia cu leșin”, e de preferat reversul lor.

Multe fete probabil se lasă cucerite atunci când aud o replică mai romantică: ,,Domnișoară vrei să-mi împrumuți inima ta pentru totdeauna?” Sună a pleonasm aici. Nu împrumuți tocmai în scopul de a primi înapoi ceea ce dai? Că doar de asta se numește împrumut. Ne-am convins până acum cum stau cu sănătatea, dar nici cu economia nu o duc prea bine.

Nu știu câte fete au fost cucerite cu replici de agățat manelizate, spre exemplu: ,,Ești o mândră, ești o floare, ești comoara cea mai mare, iar cu mine de vei fi, toate visele ți se vor îndeplini.” Vor să sune a Eminescu, dar o dau în Guță. Probabil aici e de vină documentația serioasă în ceea ce se numește istoria manelelor sau poate se numește simplu: ,,experiență”?

Toate ca toate, dar dacă nicio replică nu-și mai are efectul, atunci să trecem la partea cuminte și mai serioasă. Și la ce se poate raporta dorința masculină în stare de alertă decât la credință: ,,Ești credincioasă? Pentru că ești răspunsul rugăciunilor mele.” Sau: ,,Te-a durut când ai căzut din rai, că tu arăți ca un înger?” Da, poate un înger menit să aducă pe calea cea bună multe suflete rătăcite care nu își mai găsesc liniștea.

Acum că ne-am convins ce culmi poate să atingă imaginația bogată, să vedem și partea mai puțin plăcută a lor. Trebuie să existe o limită în toate, pe care mulți nu o cunosc. Iată ce poate ieși în astfel de cazuri: ,,Da’ ce câine frumos, ce număr de telefon are?” , ,,Ce face o fată urâtă ca tine într-un loc așa de drăguț? Oops! Ce face o fată așa de draguță ca tine într-un loc așa de urât?” sau ,,Pot să îți iau ceva de băut sau îți dau banii?

Caracterele reprezintă o entitate indescifrabilă chiar și pentru marii înțelepți, iar pentru noi, niște mici amatori, sunt o enigmă totală. Fiecare are libertatea de a se manifesta după bunul plac și după propria imaginație. În cazul nostru, unii sunt sinceri: ,,Am atâtea emoții în fața ta, încât mi-am uitat replica de agățat.”, deși uneori nu e bine să dai chiar totul din casă. Alții sunt realiști: ,,Poate că nu sunt cel mai frumos băiat de pe aici, dar nu uita că frumusețea e trecătoare.” Sau alțíi sunt îngrijorați și foarte atenți: ,,Trebuie să fii obosită, pentru că ai umblat prin mintea mea toată ziua.” Iar în cel mai întâlnit caz, fac pe turistul dezorientat care întotdeauna caută o mână de ajutor: ,,Ai o hartă? Că m-am rătăcit în ochii tăi.”

Redactor: Beatrice Boacăși

Fotograf: Dana Alecu