Cu toții ne luptăm cu acel sentiment deranjant la stomac, care ne strică buna dispoziție și de care nu reușim să scăpăm prea ușor. Cel mai rău e când nu ai cheful și nici energia necesară să-i faci față și te confrunți cu ea, până reușește să facă ce vrea din tine. Zile mai proaste avem cu toții, dar dacă putem reuși să luptăm împotriva lor, chiar și prin cele mai eforturi, de ce să nu o facem? Urmărind următoarele metode de combatere a greții, cu siguranță îți va alunga norul furios care te urmărește.

tumblr_mtjcfpJrg21qfqidwo1_500

Odihnește-te. Stai acasă, în pat, de îndată ce ai simptome de greață. Evitând orice fel de mișcare și dormind, simptomele se vor diminua treptat.

tumblr_n5o1v4ihVX1r8tri8o1_500

Ia o gură de aer proaspăt și ferește-te de mirosurile puternice. Evită încăperile cu un aer încărcat care te fac să te simți mai rău. Deschide o fereastră sau ieși afară pentru câteva minute. Încearcă să nu folosești parfumurile sau spumanturile de baie cu un miros prea puternic. Mirosul și gustul sunt conectate, astfel că un miros puternic te face să te simți ca atunci când mănânci ceva ce nu are gust bun.

tumblr_lu2fz6peHE1r4wr8lo1_500

Stai la distanță de electronice. Luminozitatea, zgomotul, mișcările de la televizor, laptop sau telefon îți pot stimula și mai mult starea de greață și apariția durerilor de cap. În schimb, creează-ți propria atmosferă romantică, cu o lumină slab aprinsă și citind o carte.

tumblr_n1isgfuVZG1s563w6o1_500

Încearcă ghimbirul. Dă o raită până în cămară și ia niște ghimbir proaspăt sau zaharisit. Dacă poți face față aromei puternice, atunci mănâncă-l crud, dacă nu, fă-ți niște ceai.

tumblr_mzxln19gKM1sl1hbeo1_500

Mănâncă o banană, un măr, pepene sau arahide. Pepenele, deși puțini sunt cei care apelează la el, este de fapt un bun ajutor împotriva luptei cu greața. Conținutul mare de apă și aroma ușoară îți liniștește stomacul și asimilează mai multe lichide în organism. Banana are o textură fină care o face ușor de digerat, plus că are mult potasiu ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Mărul e bun, dar nu în cantități prea mari. El îți induce chimicalele afară din organism, eliminând astfel greața. Untul de arahide te încarcă cu energie și menține greața la distanță.

tumblr_ms0i3c16QU1qkj4aro1_500

Încearcă pâinea prăjită, dar simplă, fără gem sau unt. Pâinea este ușor de digerat, iar printr-o singură felie stomacul îți va fi recunoscător.

tumblr_mt79dzN34O1s02vreo1_400

Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu miere. Te ajută să-ți liniștești stomacul fără să bei o grămadă de lichide.

tumblr_n60qndQ7m61rmse6co1_500

Bea ceai cu scorțișoară sau mentă. Scorțișoara e un remediu folosit de secole pentru greață. Pune într-o cană cu apă o lingură sau două de scorțișoară și bea încet, de mai multe ori, până când stomacul își revine. Menta e considerată a fi cel mai bun remediu împotriva greței. Bea ceaiul cald sau rece ori de câte ori vrei.

tumblr_n61w4u1fXg1rqkkk2o1_500

Nu uita să bei toate lichidele încet. Nu contează ce alegi să bei, doar fă-o ușor, nu cu înghițituri mari.