Acum că este vară și abia am început să gustăm din libertatea pe care o avem, nimeni și nimic nu ne mai poate împiedica să petrecem. Și nu vorbesc aici doar de trei zile si trei nopți ca în povești, nu, nu… vorbesc de petreceri care să aibă loc în fiecare zi (bine, m-am lăsat puțin dusă de val, dar înțelegeți voi ce am vrut să spun). Știți zicala aia, the night is young, and so are we! Așa că cel mai înțelept lucru pe care îl putem face este evident, să lăsăm grijile, problemele oricum inexistente să dispară cu fiecare dans și cu fiecare shot pe care îl dăm.
Într-o seară în care poți să te pierzi printre paharele de bere si vodka precum Alice în țara minunilor, te poți aștepta la orice.
Știți și voi că problemele la matematică ne pot da dureri de cap mai ceva ca atunci când vecinul de sus dă cu burghiul în perete. Și acum vine întrebarea pentru 100 000 de euro: Cu ce credeți că am putea compara durerea de cap de după o seară… să-i spunem nebună în care întrebat de cineva dacă Pluto mai este considerată o planetă, ridicai paharul în semn de aprobare.
După cum bine știți, fiecare acțiune este urmată de o reacțiune și tocmai din acest motiv trebuie să fim pregătiți pentru efectele de după o noapte albă. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont!
1. Hidratează-te atât în timpul petrecerii cât după. Alcoolul este diuretic și duce la deshidratarea puternică a organismului. De aceea, este indicat ca la fiecare pahar băut să ai la îndemână și unul de apă. Efectele băuturii nu se vor simți atât de puternic și nu vei suferi prea mult a doua zi. Unele persoane optează pentru un paracetamol, o aspirină sau un analgezic înainte de culcare, pentru a-și asigura o dimineață liniștită. Iată ce spun doctorii: „O pastilă de acest gen are efect care atenuează durerile de cap, dar nu contracarează efectele alcoolului. Prevenția, adică hidratarea din timp, are un efect mult mai mare decat leacurile de a doua zi” este de părere medicul Eduard Adamescu.
2. Ia vitamine. O altă soluție este să te vitaminizezi din orice sursă disponibilă: fie ea naturală sau sub formă concentrată. Te va ajuta să te pui pe picioare.
3. Masa de a doua zi este importantă. Poate că nu îți stă mintea la mâncare a doua zi, însă este necesară dacă vrei să treci peste marea mahmureală. Îți poți ajuta organismul cu a doză de carbohidrați din care să producă mai multă glucoză.
4. Mergi la sală. Știu, era ultimul lucru pe care ți-ai fi dorit să-l asculți. Dacă ai dansat toată noaptea, starea de rău nu e acută. Dar în cazul în care ai stat pe o canapea, e de preferat să dai o tură pe la sală. Nivelul de endorfine crescut de după o sesiune de exerciții te va ajuta să ieși din starea proastă pe care o ai.
Zeama de varză murată, borșul sau zeama de castraveți murați sunt leacuri despre care românii vorbesc din moși strămoși, dar se pare că acestea nu au niciun efect de anulare a mahmurelii, altul decât cel placebo, care funcționează doar la cei care cred cu tărie în leacurile băbești.
Acestea sunt doar câteva sfaturi orientative pe care le puteți urma, dat fiind faptul că fiecare dintre noi are un ritual anume la care nu poate renunța cu ușurință.
Sursă: w. worldclass.ro
Sursă foto: tumblr.com