Religii si ritualuri demente

0
1769

Ceva îmi spune că nu știți prea multe despre existența acestor religii. Iar dacă ați auzit de ele, pun pariu că nu sunteți la curent cu obiceiurile lor nu tocmai blânde sau pline de logică. Departe de Moș Crăciun, ouă vopsite și porci eviscerați, se întâmplă și lucruri mai mult sau mai puțin imaginabile.

  1. Mormonii sunt membrii ai Mișcării Sfinților din Zilele din Urmă (oricât de alambicat ar suna asta). Numele lor vine de la Cartea lui Mormon, un text religios despre locuitorii din trecut ai Americii, alcătuit din scrierile antice ale unui profet numit Mormon.

De ce sunt demenți: Pentru că au un botez pentru cei morți. Mai exact, folosesc o persoană vie drept reprezentant al decedatului, și o botează cu același nume. Și pentru că se îmbracă așa:

mormonunderwear-tm

  1. Digambar este o sectă ce face parte din jainism, una dintre cele mai vechi religii și filozofii ale lumii. Deși e o comunitate destul de redusă, are o mare influență în India (țara natală), dar și în Statele Unite, Europa de Vest, Africa și Orientul Îndepărtat.

Wiener party: Calugării Digambar nu poartă haine, ci folosesc natura pe post de „îmbrăcăminte”. Ei consideră că prin această practică refuză cererea organismului pentru confort și proprietate privată. Așa că au doar două bunuri: o măturică din pene de păun și un recipient pentru apă.  Din motive evidente, o poză doar cu o statuie, nu și cu călugării.

0008-jpg_094835

  1. Religia tribului Mandan, din America de Nord, era destul de complexă și centrată în jurul unei figuri cunoscute drept Lone Man. Acest Lone Man era implicat în miturile referitoare la creație.

De ce erau niște brute: Pentru că aveau un ritual complicat și sălbatic, numit Okipa, ce simboliza intrarea in maturitate a bărbaților. Ceremonia începea prin privarea bărbaților tineri de la mâncare, apă și somn, pentru patru zile, sperând că vor fi vizitați de un spirit mesager. Apoi, erau conduși într-o colibă unde trebuiau să rămână cu zâmbetul pe buze în timp ce li se tăia pielea de pe piept și umeri și li se înfigeau cârlige în spatele mușchilor. Războinicii erau suspendați de acoperișul cabanei și atârnau acolo (uneori cu greutăți suplimentare agățate de picioare) până leșinau. Apoi erau dați jos, iar după ce se trezeau îi ofereau Marelui Spirit degetele lor mici, care erau retezate cu un topor. În final, aceștia participau la o cursă istovitoare în jurul satului, numită „ultima cursă”, cu cârligele și greutățile încă atașate de ei, pentru a hotărî cine e cel mai puternic. Cine îndeplinea de două ori ceremonia câștiga faima eternă a tribului.

okipa_phase3

  1. Vodun (sau Voodoo, ca să ne înțelegem) e o religie din Africa de Vest, cunoscută pentru sacrificiile sângeroase, vrăjile și inducerea stărilor de transă pentru a comunica cu zeitățile.

Faima sa ocultă nu e degeaba: Unul dintre ritualurile sale urmărește transformarea unei persoane într-un fel de recipient sau medium. Respectivul este dus în padure, pentru a se conecta cu spiritul pământului, Sakpata. Odată posedat, omul devine inconștient și rămâne în această stare trei zile, fără apă sau mâncare, până este trezit prin alte seturi de ritualuri.

Voodoo dancers possessed by the voodoo spirit

  1. Pana-Wave e o ramură a unui grup religios din Tokyo, numit Chino-Shoho (Adevărata lege a lui Chino).

De ce sunt duși cu capul: Ideea lor principală e că trebuie să se ferească de maleficele unde electromagnetice, care cauzează (în opinia lor) catastrofe naturale, distrugeri și schimbări ale climatului. Mai mult decât atât, ei cred că undele sunt folosite împotriva lor, pentru a le ucide liderul. Așa că, prin anii 1990, au început să se îmbrace exclusiv în alb, pentru a se proteja. Cum n-am avut parte de nicio apocalipsă până la momentul de față, sloganul lor curent este: „Pana-Wave: How the men in white postponed the apocalypse.”

 pana-wave-white-sheets

 Sursă foto: listtoptens.com, julioferrerart.com, yimg.com, oddculture.com