Reguli importante pentru a supraviețui în sesiune

0
4202

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Aceasta vine de două ori pe an, o dată prin lunile ianuarie/februarie, iar a doua prin mai/iunie. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Ca om experimentat în ale sesiunii, reușind să supraviețuiesc de fiecare dată, am ales să alcătuiesc un set de reguli care să te ajute să treci mai bine de sesiune.

1. O planificare a examenelor scrisă pe o hârtie la vedere în camera ta de cămin te va ajuta. Trebuie să fie undeva la vedere, pentru a o putea observa mereu. Apoi, poţi tăia cu patos câte un examen de pe listă şi să treci la următorul.

lista

2. Cumpără-ţi roşii, fă-ţi curat în cameră sau orice alt tabiet ai tu pentru a te ajuta la învăţat! Chiar dacă tot timpul anului camera ta arată dezastruos, când vine sesiunea simţi nevoia să faci curat. Dacă în felul acesta te relaxezi și mai scapi de stres, go for it. Orice e nevoie, ca să vină și cheful de învățat!

curat

3. Este greu să îi spun cuiva să îşi închidă Facebook-ul pe perioada sesiunii, dar măcar îl poţi opri atunci când îţi propui să citeşti. Respectă cu sfințenie regula asta și vei observa că vei fi mult mai productiv.

facebook

4. Alege cu grijă locul în sala de examen, dacă nu ai învăţat prea mult! Am auzit de nenumărate ori replici precum: „Ne întâlnim şi noi cu o oră înainte să vedem cum stăm în sală?” sau „îţi pui şi tu pe telefon cursurile pentru mâine?”. Poate nu e cea mai neortodoxă măsură pe care ți-aș putea recomanda-o, dar vremurile grele cer măsuri extreme.

sala

5. Distracţia şi ieşitul în cluburi se spune că nu ajută prea mult, însă eu cred că un party cu prietenii/colegii după un examen greu nu este chiar un lucru greşit. Te relaxezi şi îţi mai eliberezi mintea. Oricum, dacă a fost un examen pentru care a trebuit să toceşti, uiţi imediat ce ai învăţat după ce ieşi din sala de examen. Vorba aceea, „a little party never killed nobody”.

6. Pozele prin care vrei să arăţi cum înveţi, check-inurile în care te plângi că înveţi şi pozele funny despre învăţat îţi consumă doar timpul, timp pe care îl poţi folosi chiar învățând. Sfatul meu: renunță la ele. Nu mai vorbim de faptul că îţi consumă timp uitându-te și la câte like-uri primeşti şi cine ţi le dă.

facebook

7. Dacă ai examene grilă, în următorul link sunt alte câteva sfaturi.

61536302

8. Toate serialele şi filmele devin mai interesante în sesiune. Cred că, dacă îţi propui să înveţi un curs pentru fiecare episod văzut, nu vei avea probleme la examen. Asta da motivație!

filme

9. Dacă te gândeşti să copiezi, trebuie să iei în calcul, din acest link, la ce pedepse te expui.

Aşadar, multă baftă în sesiune! Sau mult succes! Bafta este a celui care trece un examen prin noroc, iar succesul este al celui care a a reuşit învăţând!

Surse foto: jctunesmusic.wordpress.com, kotaku.com, stirileprotv.ro , inturda.ro, studentiq.ro, arhivǎ personalǎ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.