Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara

Rezervări la 0734 195 395
Suport artiști: 25 de lei

…Ritmuri românești cu parfum interbelic, cântate cu mare drag de cântecele noastre « de acasă » …
Ascultându-le, îți poți lăsa gândurile și inima să zboare într-un trecut boem, pe străzile unui Bucurști de altădată, pe vremea când domnițe cochete își plimbau umbreluțele dantelate în calească, la șosea, iar domnii își purtau cu eleganță pălăria și bastonul, pe vremea când inima orașului bătea mai molcom și mai înțelept.

Melodiile Mariei Tănase, Mariei Lătărețu, ale Ioanei Radu și ale Ilenei Sărăroiu, cântece populare vechi și compoziții proprii de inspirație folclorică, sunt doar câteva dintre cântecele nemuritoare care vor readuce culoarea unui trecut fermecător la care unii se gândesc cu nostalgia amintirilor sau pe care alții îl cunosc din povești și au regretul de a nu-l fi trăit.
Este muzica unei călătorii cu parfum de romanță veche, readusă la lumina prezentului în straie noi, ca pentru “vremurile noastre”, dar dăruite cu aceeași simțire caldă, tumultoasă, de suflet românesc.

« Da, iubim și cântăm cu mare bucurie muzica braziliană. Cei care au venit la concertele noastre știu deja. Dragostea noastră pentru ea s-a încununat de curând cu un album unic pentru piața muzicală românescă numit “Tempo de amor” și suntem mândri de asta.
Dar vibrația caldă și în același timp tumultoasă a acestei muzici rezona cu noi pentru că există un fundament : melodia frumoasă și textul “poezie”care fac inima să tresară.Și noi și brazilienii avem sânge care curge mai năvalnic; e sigur. Într-un fel…acum am facut descoperirea acestei legături. Alex a cântat această muzică. Eu am crescut ascultând muzica românească din vremea în care parinții mei dădeau petreceri la care se cânta până în zori; și fredonam cu ei până când adormeam în murmurul lor care devenea un cântec de leagăn. Și amintindu-ne de acele vremuri, acum la vârsta maturitații, am înțeles că rezonăm cu toată simțirea la această muzică “a noastră”; că melodia și cuvântul se împletesc atât de frumos și curg atât de firesc, încât se șterge orice barieră impusă de versul care trebuie răstalmacit (și nici atunci nu-i sigur că poate fi înțeles pe deplin) și de ritmuri cumva străine, pe care trebuie să le studiezi temeinic ca să sune “ca acolo”.
Nu, nu înseamnă că a cânta românește e ușor. E ceva ce “vorbește ” din lăuntrul nostru, ca un glas de departe, din adâncuri. Această muzică era deja în noi. Trebuia doar trezită. Simțim nevoia de a o cânta. Ne e necesar pentru “echilibrare”.
Și-o vom cânta. « – Gabriela Costa

www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/man.alex.188
www.alexman.ro

Gabriela Costa cântă și creează bijuterii unicat.
Profesoară de geografie ca formație, dar pasionată și de sunete (care pot prinde forma unui cântec )și de culori, texturi, materiale (care se pot transforma într-un obiect ce îți poate face viața mai frumoasă).

“Sunt îndrăgostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totusi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață…Dar cânt cu mare drag și muzica noastra românească veche și îmi place să mă cufund în romantismul sau voiosia ei, și uneori în jalea ei sfâșietoare …În jazz e ca în viața – poți să fii oricând surprins și provocat să improvizezi…Ar fi bine să te descurci ! Iar când nu sunt pe scena sunt foarte fericită la masa mea de lucru, atunci când imaginația zboară și mâinile nasc podoabe care vorbesc despre frumusețea unică și misterul femeii.”

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat chitarist de jazz. Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen muzical la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat și generos acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea este implicat activ în proiectele “Brazilian Like ” si “Jazz in a classic style” alaturi de Gabriela Costa.

Un spectacol susținut de Radio România Cultural

Parteneri Media: Concerte-azi.ro, Urban.ro, Inoras.ro, Sapte Seri, 100 locuri din Bucuresti, Zile și Nopți, Coțofana Urbană, Anyplace.ro, Bookblog.ro, IQool, Teen Press, Mama pe Toc, Ro Events

Event Facebook: https://www.facebook.com/events/1074696572609914/

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here