Reciclarea la Roma se răsplăteşte cu călătorii la transportul în comun

0
129
Reciclarea la Roma

Reciclarea la Roma a ajuns să le aducă un mare beneficiu italienilor. Acum aceasta se răsplăteşte prin oferirea unor reduceri la trasportul în comun de către autorități, în schimbul plasticului. S-a creat proiectul ”+ Ricicli + Viaggi” care oferă prin reciclarea acestuia câte 5 eurocenți – pentru fiecare sticlă.

„Cred că vor fi cozi interminabile, deci vor avea nevoie de mai multe mașini de colectare a plasticului”, a declarat Adolfo Franzo, un rezident al Romei, conform celor de la euronews. În acest timp rezidentul încerca automatele pentru reciclare. Multă lume consideră acelaşi lucru, iar locuitorii Romei sunt încântați de acest mecanism care până acum aduce numai beneficii.

Reciclarea la Roma prin telefon

În centrul Romei s-au ansamblat 3 automate care convertesc plasticul. Tot mecanismul se desfăşoară prin scanare într-o aplicație pe telefon. Conform ATAC, autoritatea de transport a capitalei, banii colectați sunt transferati sub formă de puncte în conturile pasagerilor din aplicațiile partenere „MyCicero” sau „Tabnet”.

Reciclarea la RomaDupă ce au fost strânşi banii se pot folosi pentru cumpărarea biletelor la transportul în comun. Reciclarea la Roma a 30 de sticle de plastic este echivalentă unei călătorii cu metroul. Locul în care s-au amplasat automatele s-a ales după numărul de sticle găsite la pubele la metrou.

Ministrul Mediului, Sergio Costa, a evidențiat pe Facebook că „lucrul ideal ar fi să consumăm mai puțin plastic de unică folosință și oamenii să opteze pentru sticle reutilizabile”. Cu toate acestea susține că dacă este necesară utilizarea plasticului, acum pasagerii pot să le predea în schimbul călătoriilor.

Proiectul prin care reciclarea la Roma se popularizează este momentan un proiect pilot. Acesta se va desfăşura timp de 12 luni, după care se va decide dacă se va extinde sau opri din funcționare. Autoritățile speră ca proiectul să aibă succes şi să reducă numărul pasagerilor fără bilet sau cu bilet invalid.