„Venom”: filmul pe care criticii îl desființează și fanii îl îndrăgesc

0
421
Venom

Filmele de la Marvel sunt slăbiciunea mea de vreo câțiva ani. Vechi sau noi, cumva reușesc mereu să mă capteze într-un mod în care puține filme pot. Doar că acum câteva zile s-a nimerit să fiu pe la Cine Globe România și să văd un afiș de la filmul Venom. E de la Sony, în colaborare cu Marvel. Cum puteam să refuz să îl văd pe Tom Hardy într-un film care am știut instant că o să-mi placă? Deși Sony a mai încercat în 2003 să îl introducă pe Venom în Spider-Man, tentativa nu a fost una prea reușită din nici un punct de vedere. Varianta din 2018 a bătut, totuși, Spider-Man la Box Office.

Venom este o comedie neagră, axată pe dușmanul de moarte al lui SpiderMan. Sau cel puțin fostul dușman, dacă luăm în calcul bătălia asupra drepturilor de ecranizare dintre Marvel și Sony. Deși Venom este un personaj al lui Marvel, acțiunea nu se desfășoară în universul cinematic pe care l-am văzut în Avengers sau Căpitanul America.

sursă foto: Scified

Viața lui Eddie Brock (Tom Hardy), un jurnalist de investigație cu prea mult tupeu și propria sa emisiune, mergea perfect: locuia într-un apartament drăguț din San Francisco, împreună cu logodnica sa, o avocată la început de drum, Anne (Michelle Williams). Viața lui Eddie se schimbă în momentul în care este trimis să îi ia interviu lui Carlton Drake (Riz Ahmed), conducătorul unei agenții spațiale implicat într-un scandal monstru.

Deși își încalcă etica profesională luând acest interviu, Eddie e forțat de împrejurări să nu pună nici un fel de întrebare incomodă care ar putea să-l deranjeze pe Carlton. Dar pentru că spiritul justițiar și jurnalistic se împletesc și îl acaparează, Brock îl încolțește pe Drake și asta duce la pierderea locului său de muncă și schimbarea în totalitate a vieții pe care obișnuia să o ducă. Apariția lui Venom în ecuație aduce pe ecran motivul pentru care ești în sală: să vezi ce treabă are creatura din poster cu fața lui Tom Hardy.

sursă foto: Pinterest

Spre deosebire de alte filme clișeice, după ce Eddie își pierde job-ul de jurnalist acesta nu se îneacă în băutură și nu devine o paria socială. Duce o viață relativ liniștită și îi dă bani pentru ziare femeii de la colțul străzii. De asemenea, combină toate genurile pe care le iubesc: fantasy, comedie, romance, acțiune și un strop de dramă.

Întreaga acțiune te ține lipit de scaun și producătorii se asigură constant că nu vei avea timp să te plictisești în timpul filmului. Venom este o creatură cel puțin interesantă cu un potențial extraordinar de a deveni un soi de salvator al planetei Terra.

sursă foto: E! Weekly

De ce l-aș recomanda: Pentru că există posibilitatea să îți placă deși nu ești cel mai mare fan al filmelor de tip Marvel/ Sony/ DC. Tom Hardy are o interpretare foarte bună și toate emoțiile care i se citesc pe față ajung imediat și la tine. În plus, o să râzi mult de umorul negru al lui Venom, combinat cu cel al lui Eddie. Ca să nu mai menționez că personajul principal feminin, Anne (Michelle Williams) îți arată că femeile nu sunt atât de fragile pe cât se încearcă uneori a fi portretizate.

Nu este printre favoritele criticilor sau a fanilor Spider-Man care nu pot gusta o glumă cu umor negru, însă personal mi s-a părut destul de reușit. Nu pot spune că este o capodoperă cinematică, dar e potrivit unei zile plictisitoare de duminică.

sursă foto: bostonherald.com

Dacă nu te-am convins încă să îi dai o șansă, ar trebui să mai știi și că filmul e un reminder al faptului că uneori viața te doboară dar tot ce poți face e să te ridici din cenușă și să o iei de la capăt. Ce zici? Ne vedem la cinema? Eu aș merge să-l revăd oricând cu drag.