marți, decembrie 3, 2024
Recrutare IQool
AcasăDespre tineReactivarea patrimoniului: provocări și beneficii

Reactivarea patrimoniului: provocări și beneficii

Dialogurile CAPITOL 1/4

Ne face plăcere să vă invităm la o discuție informală despre provocările și beneficiile reactivării patrimoniului, Sâmbătă, 27 Mai, ora 19:00, la CNDB, urmată de un performance experimental #FLUID.

Invitații primei conferințe din serie sunt persoane a căror activitate susținută îmbunătățește constant calitatea vieții și a spațiului, în orașul București. Inițiativele și proiectele lor se află în diferite stadii și au abordări distincte însă toate se referă la reactivarea adaptabilă a patrimoniului, racordată la nevoile societății actuale.

Save or Cancel deschide dialogul despre patrimoniul cultural abandonat și perspective pentru viitor, cu focus pe Cinema / Teatrul de vară CAPITOL;

Asociația Icult relatează obiectivele și activitățile inițiativei de reactivare Cinema Marconi; Lucian Sandu Milea prezintă procesul de activare Carol 53;

Anca Majaru relatează provocările specifice proiectului Monumente Uitate derulat de Asociația ARCHÉ;

Raluca Munteanu povestește despre regenerare urbană, din experiența Pro Patrimonio. Teodor Frolu vorbește despre inițiativele The Ark și E-Uranus, cinematograf de o vară.

Ne-am propus ca, prin această întâlnire, să descoperim modele de bună practică și experiențe particulare, specifice fiecărui caz. Înțelegerea beneficiilor reabilitării este, în anumite cazuri, deficitară.

Factorii de decizie – autorități naționale sau locale, proprietari, etc.– fără a avea o perspectivă amplă, sunt descurajați de aspectul precar, superficial, al clădirilor propuse pentru reabilitare.

Utilizarea adaptabilă, racordată la nevoile actuale, poate răspunde acestor dificultăți într-un mod sustenabil. Integrarea activă a patrimoniului prin conversie este tratată ca oportunitate, nu doar de ordin funcțional, cât și de ordin cultural. Beneficiile spațiului construit, care își arată vârstele, au repercursiuni în toate aspectele vieții publice, dar și în trările interioare ale unei societăți.

La finalul conferinței, propunerea câștigătoare a Open Call Design CAPITOL va fi făcută publică.

Expoziția Cinema / Teatrul de vară CAPITOL prezintă o selecție de lucrări din Open Call Design CAPITOL, studiul istoric, ilustrații și desene create de artiști și public, în cadrul evenimentelor din 2016.

La ora 21:30, #FLUID (Paul Dunca, Alex Bălă), un live queer act neo-faggotique, incluzând piesa inspirată din istoria Cinema / Teatrul de vară CAPITOL, intitulată “The Stage is Yours”.

Emilia Pirscoveanu
Emilia Pirscoveanu
” Un om care dobândeşte capacitatea de a intra în deplină posesie a propriei sale minţi poate să ia posesia oricărui alt lucru, pe care este îndreptăţit să-l posede”. Dale Carnegie
RELATED ARTICLES

Most Popular