Ransom – a TV show where communication actually saves lives

0
190
Ransom - a TV show where communication actually saves lives
Ransom - a TV show where communication actually saves lives

„Te-ai uitat la prea multe filme”. Știți expresia aia, if I had a nickel, greva foamei ar face-o doar fotomodelele care aspiră la titlul de „Miss Best Starving Body”, mi-aș permite un genie care să anticipeze ce îmi doresc și aș putea să îi aduc la ziua mea pe cei din trupa Blue să îmi cânte One love. But I may have gone just a little too far. Ideea rămâne, însă. Pasiunea mea pentru filme și seriale este mai cunoscută decât personajul Prințesei Leia din Star Wars. Nu aleg niciodată întâmplător să mă uit la un TV show, în special unul precum Ransom (Negociatorii).

Ce avem noi e o problemă de comunicare. Sper să vă sune cunoscut. În orice caz, Ransom e un serial care ridică multe semne de întrebare și scoate în evidență poate cea mai gravă problemă cu care se confruntă oamenii în ziua de azi: comunicarea. Ceea ce este ironic, dacă mă întrebați pe mine. Mai ales ținând cont că noi „comunicăm” pe rețelele sociale ceea ce facem, cum ne simțim and all that.

Ransom - a TV show where communication actually saves lives
Ransom – a TV show where communication actually saves lives

De fapt, atât în mediul virtual cât și one on one, comunicarea este asemănătoare unui ruj de nuanță nude. Adică lipsită de orice substanță, ștearsă și aș îndrăzni să spun chiar superficială. Now, for the „good” news, maschează destul de bine adevăratele sentimente și gânduri, iar impresia de sinceritate pe care oamenii au început să o cultive atât de atent nu încetează să mă uimească.

Cum punctează Ransom problema comunicării între oameni? Ei bine, te face să îți pui singur mai multe întrebări: Dacă viața mea ar fi pusă în pericol, eu cum m-aș apăra? Ce armă aș folosi? Un pistol? Un cuțit poate? O tigaie? O lopată, de ce nu? Dar câți dintre voi ați alege să nu aveți nicio armă și să mergeți la război, cum se spune, fără absolut nimic care să vă protejeze?

ransom_ep101_day3_sw_0123b
Ransom – a TV show where communication actually saves lives
bad4df4c7b2205dc_ransom_ep101_day2_sw_0448b
Ransom – a TV show where communication actually saves lives

Acel je ne sais quoi care m-a făcut să savurez fiecare episod mai ceva decât o porție de clătite a fost capacitatea lui Eric Beaumont – personajul principal, interpretat de Luke Roberts – de a găsi calmul până și în cele mai tensionate momente. În Ransom (Negociatorii), atât viața lui Eric, cât și a oamenilor pe care trebuie să îi salveze, depind de skill-urile lui de comunicare și negociere, evident. În munca sa, mesajele nu au voie să fie ambigue, pentru că orice cuvânt nepotrivit poate să facă diferența dintre viață și moarte.

Singura „armă” pe care contează Eric atunci când viața unei persoane se află în pericol este comunicarea și puterea lui de negociere. Și nu negociază orice, ci viața unui om. De fiecare dată când o persoană este răpită, prima cerință este foarte clară: autoritățile nu trebuie să fie implicate. Spre norocul familiilor care trec prin acest coșmar, Eric nu este un polițist, ci un negociator.

CBS_RANSOM_107_IMAGE_CIAN_NO_LOGO_thumb_Master
Ransom – a TV show where communication actually saves lives

Diferența este că el se concentrează pe salvarea persoanei răpite, în timp ce poliția ar fi focusată pe capturarea răufăcătorilor. Cine scapă cu viață este mai puțin important. Însă nu și pentru Eric. El împreună cu echipa lui fac practic imposibilul: salvează vieți prin tactici de negociere și persuasiune. Calculează cu grijă fiecare mișcare, are o intuiție mai bună decât a unui jucător de șah care gândește cu cinci mutări înainte și un simț al umorului așa cum este el, unic.

Toate personajele din Ransom sunt bine construite și au un scop bine definit în acest TV show. Odată ce le vei cunoaște, îți vei da seama de ce este atât de addictive.

sursă foto: Global TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.