Ana si Lae-6 IUNIE (1)„Rampa de lansare” debutează in acest an pe 6 iunie 2013 la ora 20:00 cu spectacolul „CONTRASTE”
susţinut de duo- ul Anamaria Maranda şi Constantin Neculae şi va fi urmat de spectacole săptămânale de folk, pop, jazz şi blues.

Concertul va avea loc în terasa Old School, lângă Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (calea Plevnei 61).

Intrarea este liberă.

Sansa studentei Anamaria Maranda a fost aceea de a-l intalni pe chitaristul si compozitorul Constantin Neculae, caruia cunoscatorii ii spun “Lae”.  Era in anul 2010 cand si-a pus cateva piese pe net, iar “vulpoiul” Lae a mirosit ca a descoperit o vedeta in devenire. El canta la vremea aceea intr-un duet folk consacrat, alaturi de Raul Carstea.
Anamaria Maranda, o voce deosebita, o prezenta foarte agreabila, e tanara absolventa de litere (romana-italiana), e la master la Antropologie, dar si studenta la Conservator (muzica religioasa), care ar putea face cariera internationala daca va fi bine indrumata, promovata si sustinuta. Lae compune si canta la chitara, Anamaria asigura partea vocala si au cucerit ascultatorii inca de la primul concert. Canta pe scena impreuna cu Lae din toamna anului 2010.
Pe albumul la care lucreaza cei doi, care se va numi “Contraste”, vor figura 13 piese compuse de Lae, plus o piesa a Tatianei Stepa.
“Tin mult la treaba asta, spune Lae,  pentru ca as vrea ca lumea sa-si mai aduca aminte de Tatiana. Nimeni nu-i mai canta piesele. Albumul se va numi Contraste. Asta si dupa o poezie cantata de noi, poezie scrisa de Virgil Carianopol.
Cantam numai poezie, asa cum sade bine folkistului. Cu toate ca ramane deschisa discutia daca ceea ce cantam noi mai este folk sau nu…
Am auzit pe unul la radio , la emisiunea lui Andrei Paunescu, care a trimis urmatorul mesaj: „Scanteia este pentru foc ceea ce este poezia pentru muzica folk”.
Nu stiu cum il chema pe ascultator, dar am retinut treaba asta, mi-a placut.
Pe langa Carianopol mai cantam poeti ca: Romulus  Vulpescu, Constanta Buzea, Adrian Paunescu, Ion Minulescu, Otilia Cazimir.
Cantam si poeti contemporani: Mariana Ghicioi, Sorin  Poclitaru, Elena-Liliana Popescu…
Recitalurile noastre inseamna alternanta pieselor proprii cu piese in limba engleza. Uite alt motiv pentru care recitalul nostru il numim CONTRASTE.
Cantam interpreti ca Eva Cassidy, Joan  Baez, Anouk, Patty Griffin, Adele, Terra Naomi, Sting…si altii. Incercam sa cantam piese putin cantate, ca sa nu spun chiar necantate de altii.”
In cei trei ani ,de cand canta impreuna,  duetul s-a sudat, iar cei doi artisti se inteleg chiar si fara sa se priveasca. Simt muzica, ritmul si culoarea ei. Simt totul fara ca sa intre in contrast.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here