Forumul Tinerilor din România anunță organizarea de noi evenimente locale în cadrul Caravanei Naționale a Dialogului Structurat cu TINErii. După ce în luna februarie tinerii ambasadori au organizat evenimente în Sibiu, Bistrița, Constanța, Botoșani și Turnu-Măgurele, acum a venit rândul unor noi evenimente în: Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Craiova, Oltenița și comuna Nana.

Dialogul Structurat este un instrument folosit la nivel european pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret la nivelul Uniunii Europene. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii, organizațiile de tineret și persoanele aflate în poziții decizionale cheie, fiind implementat în cicluri de lucru de câte 18 luni, cu o tematică și o prioritate comună, divizată în 3 runde diferite de consultări.

Forumul Tinerilor din România este membru al Grupului Național de Lucru privind Dialogul Structurat cu TINErii. Grupul își desfășoară activitatea în coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015, în contextul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Italia, Letonia și Luxemburg. Actualul trio şi-a stabilit drept prioritate „Împuternicirea tinerilor”, cu accent pus pe accesul tinerilor la drepturi şi sprijinirea participării acestora la viaţa democratică și politică.

În acest sens, vor fi organizate numeroase dezbateri cu tinerii, în diversele județe ale țării, pentru a afla problemele reale ale acestora și pentru a centraliza soluțiile și opiniile pe care tinerii le au cu privire la subiectele date. Pentru îndeplinirea acestei misiuni, Forumul lucrează cu o echipă națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, cu reprezentativitate în peste 80% dintre județele României.

„Problema de fond sesizată la nivelul UE este aceea că tinerii nu mai au încredere în mediul politic și capacitatea acestuia de a aduce bunăstarea și deci nici nu doresc să se implice în viața politică. În condițiile în care tinerii reclamă că părerea lor nu este luată în considerare de către autorități în formularea politicilor publice, Forumul va centraliza nevoile reale ale generației tinere, dar și soluțiile propuse de aceasta. Mai apoi, prin intermediul mecanismului Dialogului Structurat, aceste informații vor fi puse pe masa decidenților, cărora le vom solicita să colaboreze permanent cu tinerii și organizațiile acestora, în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă generația noastră” a declarat Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Astfel, Caravana Națională a Dialogului Structurat cu TINErii va fi prezentă în perioada următoare în:

Craiova (DJ): luni, 16 martie 2015, ora 10:00, Amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean;

Târgoviște (DB): vineri, 20 martie 2015, ora 15:00, Corpul de Conferințe al Universității Valahia;

Râmnicu Vâlcea (VL): sâmbătă, 21 martie 2015, ora 10:00, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanu”;

Oltenița (CL): vineri, 27 martie 2015, ora 13:00, Sala de Festivități a Primăriei Oltenița;

Comuna Nana (CL): vineri, 27 martie 2015, ora 16:30, Căminul Cultural Nana.

Persoanele de contact pentru evenimentele menționate sunt:

DJ: Adrian POCORA & Denisa DAN: ambasador.dolj@forumul-tinerilor.ro ;

DB: Ioan Valentin NEGOI & Andreea DINU: ambasador.dambovita@forumul-tinerilor.ro  ;

VL: Mădălina GRIGORIU & Larisa DAMIAN: ambasador.valcea@forumul-tinerilor.ro  ;

CL: Ramona OMET: ambasador.calarasi@forumul-tinerilor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here