TRAVEL: Povestea inedită a maramureșencei Rahela Drimuș

0
423
Povestea multiculturală

Experiențele globale și multiculturalismul se adună iar la Cluj! Află povestea fascinantă a tinerei Rahela Drimuș. O studentă nu doar cool, ci IQool! 🙂

Nu de puține ori auzim cum tinerii români sunt lăudați peste hotare pentru excelența lor academică și pentru spiritul întreprinzător. Noi, cei de la IQool.ro, credem cu tărie în entuziasmul și puterea de a schimba mentalități a unor astfel de oameni. De aceea, considerăm că poveștile lor trebuie auzite și admirate. Și, de ce nu, luate drept exemplu de către noi toți!

Astăzi este vorba despre Rahela Drimuș, voluntar în cadrul organizației AIESEC și studentă la Litere în Cluj-Napoca. Parcursul său în ceea ce privește voluntariatul a fost unul armonios, ea reușind să viziteze mai multe țări din toată lumea, acumulând experiențe și cunoștințe în multiple domenii.

Numele meu este Rahela Drimuș, sunt studentă în anul III la Facultatea de Litere, UBB, la specializarea  spaniolă-engleză. Sunt unul din acei 35.462 de studenți care au venit la facultatea din Cluj dintr-un loc foarte diferit. Eu m-am născut în Maramureș, dar am crescut în Catalonia până să vin la facultate. De când am descoperit acest oraș, mi-am promis că o să fac mai mult: mai mult decât ceilalți studenți, tineri de vârsta mea, mai mult pentru comunitatea din care fac parte și mai mult pentru viitorul meu și a celor din jurul meu. De aceea, în afară de facultate, sunt pasionată și dedicată voluntariatului, care îmi ocupă o mare parte din timp.

A predat în școlile din Cluj și în școlile din Spania

În evoluția sa, Rahela a dorit să împărtășească din cunoștințele sale și altor tineri. Ea a fost trainer și voluntar al mai multor programe cu temă pe probleme globale. Mai exact, a învățat tânăra generație despre cât de important este să fii la curent cu lumea care te înconjoară. De asemenea, aceasta i-a ajutat pe elevii clujeni de școală generală să-și dezvolte abilitățile de a vorbi limba spaniolă:

Până acum, am lucrat la orfelinate, am lucrat ca voluntar în cadrul organizației “Salvați Copiii”. Am organizat tot felul de proiecte sociale și educaționale cu AIESEC Cluj-Napoca, am predat în școlile din Cluj și în școlile din Spania. Mereu am fost de părere că educația este ceea ce poate aduce o schimbare în noile generații. Pot aduce un impact asupra copiilor cu care interacționez și îi pot ajuta în procesul formării lor ca și persoane.

Planuri de viitor și  următoare călătorii

Tânăra studentă nu se oprește aici! Rahela Drimuș va continua să își nutrească dragostea pentru predat și în 2018, următoarea destinație fiind Turcia!

Anul acesta, mi-am propus să duc pasiunea mea pentru învățătură și multiculturalism la un alt nivel: voluntariat de 6 săptămâni în Turcia cu programul Global Volunteer de la AIESEC.

Proiectul la care voi participa se numește Meet My World. În acest proiect, voi preda tinerilor din Kocaeli (un oraș situat aproape de Istanbul) despre problemele globale și îi voi ajuta să își dezvolte limba engleză. Sunt emoționată să fac asta pentru ei, pentru dezvoltarea mea personală și pentru toți ceilalți voluntari internaționali cu care voi lucra. Fiind membru de doi ani în organizația AIESEC, am avut șansa să candidez pentru programul Run and Impact și să îmi pot deschide propria platformă de fundraising (bit.ly/RahelagoesGlobal), să adun fondurile necesare pentru a acoperi transportul și costurile de întreținere pe perioada celor 6 săptămâni de voluntariat.

Cu astfel de tineri, putem spune că încă mai avem speranță în „viitorul de mâine”. Tu ce crezi despre povestea Rahelei? Lasă-ne un comentariu în rubrica de mai jos! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.