Publicul a decis: O noapte în Tokoriki a primit trofeul Arkadia ShortFest 2016

0
81

Primul weekend de toamnă a pulsat autentic în orașul prahovean Băicoi. Uzinele Camexip au găzduit în aceste zile zeci de iubitori de artă, spațiul industrial fiind transformat temporar în Expoziție de Artă și Cinematograf.

După două zile în care au urmărit scurtmetraje în cinematograful (re)inventat, spectatorii celei de-a 3-a ediții Arkadia ShortFest au ales pelicula preferată. Trofeul Arkadia ShortFest, o lucrare de artă creată special de artista Ema Voinescu, completează acum seria de reușite a producției O noapte în Tokoriki.

Acţiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, unde întregul sat sărbătoreşte majoratul Gianinei. Iubitul acesteia, împreună cu Alin, urmează să îi facă un cadou neaşteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Protagonişti sunt Cristian Priboi şi Iulia Ciochină. Este al treilea scurtmetraj al regizoarei Roxana Stroe, după Plante perene (2013) şi Black Friday (2015).

O noapte la Tokoriki a avut premiera mondială la Berlinala 2016, unde  a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus.

Un punct de maxim interes pentru vizitatorii uzinei a fost vernisajul ExpoShort Fest 2016: Art Factory. Realizat în parteneriat cu Asociația Fără Nume și având la bază conceptul curatorial Art Factory dezvoltat de aceștia, a urmărit să prezinte printr-o serie de lucrări create de 16 artiști plastici, urmele pe care omul le lasă în procesul de căutare a sinelui.

ASF 2016_invitați

ASF 2016_Atelier printmaking

Artiștii care au dat viață expoziției amenajate în cadrul uzinei sunt: Vlad Bota, Andra Vlăsceanu, Claudia Ilea, Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Ana Toma, Flavia Popescu, Luminița Dumitrache, Răzvan Hogea, Roxana Tănase, Ariana Hodorcă, Andra Nedelcu, Smaranda Tulea, Alina Anca, Răzvan Pascu, Bogdan Topîrceanu.

Expoziția de anul acesta are caracter itinerant, urmând ca să fie mutată la București, la Postăvăria Română. Publicul care dorește să (re)vadă expoziția o va putea face între 23 septembrie și 2 octombrie la sediul Make a Point.

Organizatorii festivalului încep pregătirile pentru ediția a 4-a. Mai multe detalii vor fi anunțate la finalul anului 2016.

ASF 2016_proiecții copii

ASF 2016_Ateliere copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.