marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăTimp Liber(P)Psihologia la Poker - Cum să devii mai bun din punct de...

(P)Psihologia la Poker – Cum să devii mai bun din punct de vedere mental

Pokerul este cunoscut drept singurul joc de noroc din cazino unde în timpul sesiunilor live va trebui să muncești mai mult din punct de vedere psihic decât fizic. Dar pentru că acest lucru este valabil pentru majoritatea jocurilor de noroc, Pokerul se diferențiază și prin faptul că nu se bazează aproape deloc pe noroc și că dacă ești suficient de concentrat, vei putea să câștigi turnee întregi de poker fără ca măcar să ai nici măcar o dată o mână bună. Care crezi că este cel mai mare avantaj pe care îl poți avea la Poker și cât de importantă este psihologia sau capacitatea de a-ți citi jucătorii în mijlocul unui turneu de Poker? Răspunsul la aceste întrebări le aflăm împreună din paragrafele următoare:

Sfaturi psihologice pentru Poker Online

Primele sfaturi psihologice pe care trebuie să ți le oferim atunci când vine vorba de toate jocurile de Poker pe care le poți juca în casino online Romania. Latura psihologică a jocului de Poker poate fi învățată, poate fi simțită în baza experienței sau te poate ajuta să iei anumite decizii în funcție de evenimentele care au loc la masa de joc. Fiecare decizie pe care jucătorii profesioniști de Poker le iau în timpul unui joc sau al unui turneu sunt bazate pe criterii psihologice și informații culese din comportamentul de joc al adversarilor. Dar unii jucători se întreabă dacă nu cumva există o diferență de abordare psihologică atunci când te joci Poker online sau offline. Iar noi avem și un răspuns pentru această întrebare.

În ceea ce privește jocul de Poker, chiar dacă te joci online sau offline, latura psihologică a jocului continuă să se păstreze foarte bine neatinsă. Pentru a susține acest argument, putem arunca o privire la modul în care organizatorii foarte mari de turnee de Poker oferă invitații și organizează etape preliminare de turneu ce au loc doar online. Deci dacă acești producători au încredere în mediul de joc din online, de ce nu ai putea și tu să începi să folosești strategii psihologice în timpul jocului? Un al argument ar fi și că nu ai nevoie să fii față în față cu adversarul pentru a putea să înțelegi care sunt deciziile pe care le ia.

Tot ceea ce trebuie să faci este să fii atent la modul în care cere, dă fold sau face acțiuni de raise în funcție de cărțile sau momentele jocului. Cu cât joci mai mult la o masă cu aceeași adversari, cu atât vei vedea că înveți mai multe despre adversarii tăi. Faptul că jocul de Poker își păstrează veridicitatea indiferent de mediul unde se joacă spune foarte multe despre calitatea jocului și confirmă din nou că Pokerul se bazează doar pe îndemânare.

Sfaturi psihologice practice pentru Poker

Acum că știi cât de importantă este latura psihologică și că victoriile importante la Poker se bazează doar pe capacitatea de a-ți citi adversarul, trebuie să îți oferim și câteva sfaturi practice, bazate tot pe impulsuri și informații psihologice. Dacă aplici măcar câteva dintre ele, tot vei afla care moduri de joc sau strategii te ajută să fii mai performant la Poker.

  1. Asumă-ți când faci greșeli – Cu siguranță nu ești singurul jucător de Poker care are nevoie în continuare să își perfecționeze cât mai mult stilul de joc. Dar cu cât ești un jucător mai tensionat, cu atât vei lua decizii mai greșite. Deci atunci când faci o greșeală, trebuie să ți-o asumi și să treci mai departe pentru că nervii sau părerile de rău nu te vor face decât să pierzi mai mult.
  2. Fii stăpân pe emoțiile tale – Foarte strâns legat de punctul 1, emoțiile sunt cele care te fac să fii un jucător eficient sau ineficient. Cu cât emoțiile tale sunt controlate mai bine, cu atât vei putea să rămâi mai concentrat pe obiectivul tău respectând strategia pe care ți-ai propus-o. Dacă emoțiile îți vor fi scăpate de sub control, nu vei mai gândi focusat, probabil te vei enerva sau chiar vei fi fericit datorită câștigurilor și vei omite obiectivele propuse.
  3. Pregătește-te să fii mai concentrat – Iar prin asta încercăm să spunem că trebuie să fii mai concentrat și să înveți să îți păstrezi concentrarea. Turneele de Poker pot ajunge să dureze și zeci de ore, iar tocmai de aceea este indicat să fii concentrat pentru cât mai mult timp

Sfaturi psihologice avansate pentru Poker

Dacă ești un jucător dedicat, în cele din urmă vei ajunge să poți juca alături de jucătorii profesioniști. Iar dacă te afli deja în acel moment, avem un sfat important pentru tine care dacă nu îl aplicai deja, cu siguranță te va ajuta să faci diferența.

Fii Imprevizibil – Cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să încerci să fii cât mai imprevizibil și să transformi asta într-o strategie pentru adversarii care se află cu tine la masă. Dacă aceștia vor fi luați mereu prin surprindere, nu vor ști cum să acționeze.

Concluzie

La jocul de Poker, performanțele sunt echivalente cu capacitatea jucătorului de a citi adversarul, prin urmare, cu cât ești mai puternic din punct de vedere psihologic, cu atât vei avea o capacitate de câștig mai mare.

RELATED ARTICLES

Most Popular