Provocarile si vulnerabilitatile adolescentei, pe 12 decembrie

0
70
Provocarile adolescentei afis

Editura Herald si Libraria Seneca AntiCafe din Bucuresti (Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1) va invita joi, 12 decembrie 2019, ora 18.30, la evenimentul Provocarile si vulnerabilitatile adolescentei.

 • Care sunt provocarile si vulnerabilitatile adolescentei?
• De ce toata lumea isi face griji in primul rand pentru adolescenti cand vorbim despre dependente? Ce ii face pe ei mai vulnerabili?
• Cine sau ce face ca disciplina cu dragoste si limite sa functioneze in cazul adolescentilor? E bine sa fie stabilite si respectate reguli?
• Cum se traduce trauma din copilarie si trauma relationala (de atasament) in viata adolescentului, din punctul de vedere al sanatatii mintale si fizice?
• Cum sa crestem adolescenti implicati, responsabili si fericiti?

Cateva dintre intrebarile la care, cu siguranta, veti primi o paleta larga de raspunsuri cu sprijinul specialistilor invitati la eveniment. Lectiile de viata care ii asteapta pe adolescenti sunt lectii din care putem invata cu totii, indiferent de varsta. Nu exista parinti perfecti, educatori perfecti, nici adolescenti perfecti sau fara probleme si nici relatii fara tensiuni. Editura Herald va propune cateva titluri, carti pe care le puteti alege drept companion, care sa va ofere un sprijin real in calatoria pe care o facem alaturi de oamenii buni pe care vrem sa ii crestem si care vrem sa devenim.

Se va discuta pe marginea titlurilor Valtoarea mintii, de Daniel Siegel, Crestem impreuna, de Naomi Aldort, O viata fara droguri, de Aletha Solter si E baiat, de Michael Thompson, titluri publicate in colectia Parentaj a editurii Herald.

Vor fi alaturi, ca invitati, Dr. Cristian Andrei (medic, psihoterapeut), Sorina Petrica (psiholog, psihoterapeut), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ), Gabriela Deniz (senior editor Herald, psihoterapeut). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Specialistii sunt invitati sa impartaseasca publicului cateva repere practice din teoriile psihologice si educationale actuale care ne pot ajuta sa avem o intelegere mai buna, mai plina de empatie si compasiune fata de adolescenti si problemele lor, o comunicare mai buna si o dinamica armonioasa in relatia adolescent – parinte. Se va discuta despre frici, traume, vulnerabilitati si revolta, despre dependente si provocari, despre conectare si empatie si despre cum se poate imbunatati constient viata emotionala a adolescentilor.

Intrarea este disponibila in limita locurilor disponibile.