Copiii fug de acasă pentru „provocarea de 48 de ore”, un joc periculos care ia amploare

0
324
provocarea de 48 de ore

Un nou joc periculos ia amploare în Marea Britanie, după ce isteria cu Balena Albastră părea că a trecut. Copiii sunt puși să fugă de acasă pentru provocarea de 48 de ore, iar ademenirea lor se face cu primirea unor puncte în mediul online, pe care le-ar obține în funcție de vâlva care s-ar crea în jurul dispariției lor.

Pericolul de pe Facebook: provocarea de 48 de ore

Copiii sunt provocați să fugă de acasă pentru 2 zile dacă acceptă provocarea de 48 de ore. Este un joc stupid, inițiat în mediul online, pe Facebook. De ce ar face copiii acest lucru? Pentru că sunt păcăliți că vor fi premiați. În funcție de numărul de menționări în online, aceștia ar urma să primească puncte. Cu alte cuvinte: cu cât familiile, rudele și prietenii copiilor care fug de acasă sunt mai îngrijorate, cu atât mai bine. Mesajele postate de ei, prin care încearcă să îi găsească pe copiii dispăruți, le aduc puncte acestora, făcându-i astfel „vedete” online.

Jocul celor 72 – o altă variantă pentru provocarea de 48 de ore

Nu este prima dată când apare acest tip de joc. Un alt concept, asemănător cu provocarea de 48 de ore, a circulat acum câțiva ani în vestul Europei. Se numea „Jocul celor 72” și, de această dată, era mai grav: misiunea copiilor era să fugă de acasă pentru 72 de ore!

Un caz concret vine din India: mama unor participanți la „Jocul celor 72” a povestit prin ce momente groaznice a trecut când cei doi copii ai ei au dispărut. Mi-a fost teamă că erau morți sau că ar putea fi violați, traficați sau uciși. Dar acești copii cred că acest lucru este amuzant”, a declarat femeia

Copiii au fost găsiți după 55 de ore de la dispariție într-un alt oraș decât cel în care locuiau. Aceștia deveniseră liderii jocului pe Facebook datorită perioadei îndelungate pe care au petrecut-o departe de casă.

De aceea, mediul online este mult mai periculos pentru copii. Să nu uităm că și Balena Albastră tot pe Facebook a început, iar copiii ajunseseră să își pună în pericol viața și chiar să moară doar pentru a câștiga jocul.

Deocamdată, provocarea de 48 de ore nu a înregistrat victime și în România și sperăm nici să nu o facă.

sursă info: psnews.ro

sursă foto: ziuaconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.